Nieuws Oost-Vlaanderen Apotheker Leen deelt gratis tampons en maandverbanden uit aan meisjes “die het niet kunnen betalen”

Apotheker Leen deelt gratis tampons en maandverbanden uit aan meisjes “die het niet kunnen betalen”

Apotheker Leen deelt gratis tampons en maandverbanden uit aan meisjes “die het niet kunnen betalen”

DEINZE – Geen geld voor maandverband of toiletpapier als alternatief: apotheker Leen Feys uit Deinze kon de schrijnende verhalen over menstruatiearmoede niet meer aanhoren. Om jonge meisjes vooruit te helpen, biedt apotheek Lloydspharma op de Markt gratis menstruatiepakketten aan bij de schoolgaande jeugd.

De stijgende leefkosten maken het voor gezinnen in kansarmoede steeds moeilijker om de nodige hygiëneproducten te kopen. Apotheker Leen Feys besloot om niet langer lijdzaam toe te kijken. “Ik heb in de krant verhalen gelezen over menstruatiearmoede in Vlaanderen, en dat is blijven hangen. Schotland biedt zulke producten gratis aan en in mijn apotheek wil ik hetzelfde doen voor schoolgaande meisjes die de middelen niet hebben.”

De actie is een spontaan initiatief van Feys. “Ik ben er zeer persoonlijk mee begaan”, zegt ze. “We zijn zelf allemaal jong geweest. Op die leeftijd hoor je niet bezig te zijn met de vraag of je je maandverband of tampons kan betalen. Ik las getuigenissen van jonge meisjes die toiletpapier als alternatief moeten gebruiken, niet naar school gaan of naschoolse activiteiten moeten afzeggen. Zoiets zou niet mogen.”

“Drempel laag houden”

De apotheker heeft begin deze week haar eerste menstruatiepakketten klaargezet. “Ik heb contact opgenomen met de lokale Delhaize, die ons een korting biedt op deze producten”, zegt Feys. “We doen dit initiatief verder op eigen kosten. Rond onze apotheek liggen heel wat scholen en ik hoop dat schoolgaande meisjes in menstruatiearmoede hun weg hier naartoe vinden. We willen de drempel laag houden om even binnen te springen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.