Nieuws Oost-Vlaanderen App tegen voedselverspilling werkt samen met Gents netwerk van hartelijke handelaars

App tegen voedselverspilling werkt samen met Gents netwerk van hartelijke handelaars

App tegen voedselverspilling werkt samen met Gents netwerk van hartelijke handelaars

GENT – To Good To Go, de revolutionaire Gentse app die samen met consument en handelaar de strijd aangaat tegen voedselverspilling, heeft op 7 maanden tijd al 50.000 maaltijden gered. Deze mijlpaal werd gerealiseerd met de steun van een explosief groeiende community die in alle grote centrumsteden van Vlaanderen actief is. Oostende, Brussel en de eerste Waalse stad Namen zijn de jongste telgen van de club.

Onder het motto “lekker eten hoort op een bord, niet in de vuilnisbak!” trekt de app ToGood To Go sinds begin maart doorheen België. Het uiteindelijke doel? Eten waarin tijd, liefde en moeite is gestoken ook effectief laten consumeren in héél België. De consument, beter gekend als Food Waste Warrior, plaatst een bestelling bij een van de vele handelaars in de regio en haalt zijn portie tegen sluitingstijd op, mét eigen verpakking. Een simpele, milieubewuste manier van werken voor beide partijen.

Gent stad met minste voedselverspilling

Gent, de thuishaven van de app, redde tot op heden 16.000 maaltijden van de vuilnisbak. Dat is ongeveer 32.000 kg CO2 die niet voor niets is geproduceerd. Antwerpen volgt vlot met 7.600 maaltijden en Brussel, sluit de top 3 af met 5.000 geredde maaltijden.

Onlangs werd ook een testproject opgezet met Enchanté VZW, het Gentse netwerk van hartelijke handelaars. Handelaars aangesloten bij deze vzw bieden kleine diensten aan zij die hier nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. Via de app kan je nu ook iemand een uitgestelde maaltijd trakteren.

To Good To Go zorgt ervoor dat de verzamelde fondsen integraal bij de organisatie terechtkomen. Enchanté gaat nadien aan de slag met zijn netwerk van sociale partners om de maaltijden op de juiste plek te laten terechtkomen. Dat blijkt een succes! De teller staat ondertussen op 82 geschonken maaltijden.

Lokale verankering

To Good To Go wil dicht bij zijn partners staan en zoekt steeds naar een gezond evenwicht tussen de (inter)nationale en lokale spelers in een regio. Zo stond To Good To Go onlangs Alix Table d’amis en Djar bij in het verkopen van hun maaltijden voor het afgelaste festival Parklife in Gent. Een geweldige respons van hun community zorgde ervoor dat beiden met minder afval en economische schade achterbleven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.