Nieuws Oost-Vlaanderen AppliTek hijst de Amerikaanse vlag

AppliTek hijst de Amerikaanse vlag

AppliTek hijst de Amerikaanse vlag

NAZARETH – Het IT-bedrijf AppliTek krijgt een andere aandeelhoudersstructuur. De Amerikaanse (Colorado) groep Hach Company heeft zich ingekocht en verklaart zich erg fier met de buit. De intrede moet voor nieuwe groei zorgen.

AppliTek, dat geleid wordt door ceo David Laurier, is ongetwijfeld een verborgen parel in het Oost-Vlaamse bedrijvenlandschap. De kmo heeft zich genesteld in een niche en blinkt daar uit als een diamant in de zon. AppliTek uit Nazareth ontwikkelt met name unieke meetsystemen met een technologie waarvoor zelfs Amerikanen of Japanners spreekwoordelijk het hoofd moeten buigen. Procesefficiëntie, borging van veiligheid en conformiteit met milieunormen, dat is waar het Oost-Vlaamse technologiebedrijf op focust. Vooral de chemische en de biologische sector weet die expertise naar waarde te schatten.

Het bedrijf heeft klanten in 120 landen wereldwijd en brengt zijn technologie aan de man via een netwerk van eigen salesmensen of via distributeurs. Op koninklijke missies in het buitenland was AppliTek een graag geziene gast.

David Laurier zegt een fiere bedrijfsleider te zijn nu hij de familiale kmo een nieuw hoofdstuk kan laten schrijven. De deal werd beklonken via het Belgische filiaal (Hach lange) van de Amerikaanse groep. “Ik ben fier met wat we realiseren, en als een eerbetoon ook aan mijn ouders die in 1985 deze zaak hebben opgestart”, aldus de ceo. “Hach is een grote naam in de sector en is de ideale partner die ons in staat zal stellen om in de toekomst nog een divisie hoger te spelen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.