Aqtor CEO

Aqtor! doet dubbele strategische zet over de taalgrens

Het orthopedische bedrijf Aqtor! uit Gent (Oostakker) van ceo Filip Hoornaert breidt zijn actieradius uit in Wallonië. Daar werden slag om slinger twee bedrijven overgenomen: Ortho Evolution uit Gembloux en Ortho Technology uit Charleroi. Beide firma’s staan voor een professioneel maatwerk, productie en aflevering van prothesen voor bovenste en onderste ledematen. Het jonge Aqtor! is gespecialiseerd in het individueel aanmeten, fabriceren en afleveren van producten uit het terugbetaalde gamma prothesiologie, orthesiologie, bandagisterie, mobiliteitshulpmiddelen en orthopedische schoenen.

Beide Waalse zorgbedrijven zoeken samen met elke klant naar een geschikte prothese. De overname van deze Waalse prothese-bedrijven past in de groeistrategie en visie voor de toekomst. Met deze overnames bouwt Aqtor! haar positie in de wereld van de prothesen verder uit, zowel op het gebied van kennis, maar ook op het gebied van geografisch spreiding, met name in Wallonië. Eerder dit jaar (april) wist Aqtor ook op Mobiel Kwestie uit Diksmuide de hand te leggen.

Ook deze overname paste in het strategisch plaatje. Door haar krachten met deze speler in mobiliteit te bundelen kan de Gentse kmo personen met een mobiliteitsbeperking (zijnde personen die gebruik maken van looprekken, rollators, zitschalen, scooters, driewielfietsen, manuele en elektronisch aangedreven rolwagens) in de toekomst nog beter ondersteunen. Met deze overname bouwt Aqtor! haar positie in de wereld van de ‘mobiliteitshulpmiddelen’ - en dan meer specifiek de actieve rolstoelgebruiker - verder uit.

Met de overname van Ortho Evolution beschikt Aqtor! nu over een extra Mobility Center (zijnde: Gembloux) met een multidisciplinair team van erkende verstrekkers, podologen, ergotherapeuten of kinesisten. Andere centra zijn gevestigd in Oostakker, Geel, Doornik en Charleroi. Daarnaast beschikt Aqtor! nog over een uitgebreid netwerk aan Service Centra om de klant ambulant te kunnen ondersteunen. Momenteel heeft Aqtor! een 75-tal Service Centra bij lokale medische professionals (vooral apotheken), OrthoShop genaamd.