Nieuws Oost-Vlaanderen Architect en interieurarchitecte openen bed & breakfast in Tielrode

Architect en interieurarchitecte openen bed & breakfast in Tielrode

Architect en interieurarchitecte openen bed & breakfast in Tielrode

001arckArchitect Bas Wauman en interieurarchitecte Nele Vercauteren openen in februari naast hun kantoor de bed & breakfast Arck. Op het eerste gezicht is het een nieuwe professionele activiteit die weinig uitstaans heeft met wat ze nu doen, maar de initiatiefnemers zijn van oordeel dat één en ander wel degelijk samengaat en dat de bed & breakfast zelfs een extre service betekent voor hun klanten.

“Toen we hier vijf jaar geleden kwamen wonen”, geeft Bas Wauman aan, “ontstond eigenlijk al meteen het idee om op het gelijkvloers van onze huidige woning 2 gastenkamers in te richten. Maar het architectenkantoor zat dan ook in een groeifase en we beslisten om voorrang te geven aan de ontwikkeling van het kantoor. Toen twee jaar geleden het aanpalende pand te koop kwam, grepen we onze kans om ons oorspronkelijke idee daar toch uit te voeren.”

De woning waar de bed & breakfast wordt ondergebracht is is zeer rustig gelegen en kan zowel aan de voorzijde als de achterzijde genieten van een uniek zicht. “Dat is ideaal voor mensen die even willen ontsnappen aan de drukte”, zegt Bas Wauman. “We mikken enerzijds op toeristen die voor de rust komen en dat combineren met fietsen, wandelen en lekker eten, en anderzijds ook op zakenmensen die de charme van een bed & breakfast verkiezen boven een toch altijd wat onpersoonlijker hotel. En daarnaast zien we eigenlijk ook nog een derde doelgroep: de klanten van ons architectenkantoor voor wie de kamers een soort showroom zijn en die tijdens hun verbouwingen lekker comfortabel bij ons kunnen komen logeren. We zien dat als een extra service die we onze klanten kunnen aanbieden. ”

Bas Wauman en Nele Vercauteren zijn ervan overtuigd dat hun concept zal aanslaan. “Tielrode is een pittoresk dorp in een stiltegiebied en toch liggen Antwerpen, Gent en Brussel vlakbij. Bovendien zullen we onze klanten in de watten leggen met een uitgebreid ontbijt met zelfgemaakte confituur, eitjes van onze eigen kippen en verse producten van lokale handelaars”, besluit Bas Wauman.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.