Nieuws Oost-Vlaanderen Argenx haalt beoogde kapitaalbuit binnen

Argenx haalt beoogde kapitaalbuit binnen

Argenx haalt beoogde kapitaalbuit binnen

GENT – In no time en alles bijeen dus vrij vlot heeft Argenx de beoogde kapitaalverhoging van 300 miljoen dollar binnen gehaald. De operatie verliep langs de Amerikaanse beurs Nasdaq en kon dus best de hoofdzakelijk Amerikaanse beleggers overtuigen. Het management van Argenx ziet het nieuwe kapitaal als een stootkussen voor de toekomst.

Het Gentse biotechbedrijf wordt beschouwd als een van die bedrijven met een groot potentieel. Het doet onderzoek naar een zelf ontwikkeld medicijn dat spierziektes kan counteren. Als alle prognoses bevestigd worden kan het geneesmiddel tegen 2021 op de markt komen. Het medicijn kreeg de codenaam ARGX 113 mee. De tests zijn veelbelovend voor de toekomst. Volgens sommigen zou het in Gent gevestigde bedrijf zelfs 1 miljard euro waard zijn, al moeten alle prognoses, verwachtingen en voorbeschouwingen natuurlijk nog wel bevestigd worden. In de eerste jaarhelft gaf Argenx 34 miljoen euro uit aan onderzoek en ontwikkeling. Het nu opgehaalde geld zal niet meteen ingezet worden, laat de bedrijfsleiding weten.

Argenx noteert sinds mei 2017 op de Amerikaanse Nasdaq. Het biotechbedrijf uit Zwijnaarde mikte bij aanvang op zo’n 60 miljoen euro van de Amerikaanse investeerders, maar kon toen al meteen rekenen op 100 miljoen dollar. Vier jaar geleden sprokkelde Argenx op de Brusselse beurs ook al eens 40 miljoen euro. De vele miljoenen zijn nodig om de onderzoeksprogramma’s naar geneesmiddelen te versnellen.

Argenx is een Nederlands-Belgisch biotechnologiebedrijf. Sinds 2009 bevindt de hoofdzetel zich in Zwijnaarde. In Nederland is Argenx in Breda gevestigd. Het bedrijf ontwikkelt gedifferentieerde therapieën gebaseerd op antilichamen voor de behandeling van ernstige auto-immuunziekten en kanker. Die worden op basis van het afweersysteem van lama’s gecreëerd.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.