Nieuws Oost-Vlaanderen Arketto in Sint-Niklaas brengt ijstaco’s naar België

Arketto in Sint-Niklaas brengt ijstaco’s naar België

Arketto in Sint-Niklaas brengt ijstaco’s naar België

SINT-NIKLAAS – Ijstaco’s, je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar in de VS en Australië is deze lekkernij al langer een rage. Moreno Adriaenssens (32) van ontbijt- en lunchbar Arketto in Sint-Niklaas liet er zijn oog op vallen en besloot het originele ijsrecept naar België te halen.

Moreno baadt samen met zijn moeder Karin Collier (56) horecazaak Arketto uit in het hartje van Sint-Niklaas. Tijdens de week kan je er voornamelijk terecht voor ontbijt en lunch, in het weekend zijn ook de brunches heel populair. Je vindt er geen gewone belegde broodjes, maar huisgemaakte quiches à la minute. Daarnaast hebben ze ook veel vegan recepten op het menu staan.

Naast al die gezonde gerechten, houden ze ook wel van een stevige zoetigheid bij Arketto. Zo serveerden ze tot voor kort de bekende ‘freakshakes’. De jonge zaak, die vorig weekend haar éénjarig bestaan mocht vieren, besloot dat het tijd was voor iets nieuws. Moreno, die de ijstaco’s op Instagram voorbij had zien komen, was meteen voor het idee gewonnen. “Dit was iets wat nog niemand heeft in België. Ik heb zelf een bakkerij waar ik macarons maak. Na wat experimenteren met verschillende recepten konden we vrij snel van start gaan” aldus Adriaenssens.

De taco’s zijn geplooide koekjes van ijshoorndeeg gekleurd met plantaardige kleurstoffen wat zorgt voor een leuk effect, met daartussen ijs, fruit en snoep. Je kan zelf je ijssmaak kiezen en ook de snoepjes zijn variërend. De gemiddelde prijs van een ijstaco is 6,50 euro. Je kan deze kleurige zoetigheid zowel ter plaatse verorberen als meenemen voor onderweg.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.