Nieuws Oost-Vlaanderen Arne Braeckman van Wijnbar Ona is provinciaal winnaar ‘Sommelier of the Year’

Arne Braeckman van Wijnbar Ona is provinciaal winnaar ‘Sommelier of the Year’

Arne Braeckman en initiatiefnemer Baudouin Meyhui. Foto: Force3

Arne Braeckman van Wijnbar Ona is provinciaal winnaar ‘Sommelier of the Year’

GENT – Voor de verkiezing van ‘Sommelier of the Year’ zijn de provinciale winnaars bekend en in Oost-Vlaanderen is die eer weggelegd voor Arne Braeckman van Wijnbar Ona.

In de sector is het ieder jaar uitkijken naar de bekendmaking van ‘Sommelier of the Year’. Deze verkiezing is al aan haar dertiende editie toe en meer dan 12.700 mensen, zowel gastronomieliefhebbers als professionals, brachten hun stem uit via de website.

“De drie best geklasseerden van elke provincie legden een sommelierproef af waarbij gepeild werd naar hun kennis omtrent foodpairing, wijn- en glaskeuze”, legt initiatiefnemer Baudouin Meyhui uit. “Dit gebeurde onder het nauwlettend oog van een vakjury. De kandidaten die het best scoorden op deze proef werden uitgeroepen tot provinciale laureaten. Wie de allerhoogste score behaalde en dus de nationale titel van ‘Sommelier of the Year 2023’ in de wacht sleept, blijft nog even geheim. Die naam en ook de naam van de winnares van de titel ‘Wine Lady of the Year 2023’ worden pas op 6 maart bekendgemaakt.

De provinciale winnaars van ‘Sommelier of the Year’ zijn wel al bekend, want die resultaten werden maandagavond in Kortrijk bekendgemaakt. Voor de provincie Oost-Vlaanderen is Arne Braeckman van Wijnbar Ona uit Gent de uitverkorene. Hij mag zich alvast ‘Sommelier of the Year van de provincie Oost-Vlaanderen’ noemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.