Callas-Confiture-PUUR-bosvruchten-LORES

Artisanale Gentse confituren veroveren ook Nederlandse markt

GENT - Callas Confiture is een samenwerking aangegaan met Van Ham Exclusive. De artisanale confituren uit Gent betreden hiermee voor het eerst ook de Nederlandse markt. "Onze confituren zijn ontstaan vanuit een vraag van de markt naar kwalitatieve, duurzame producten, met minder toegevoegde suikers. Met de nieuwe ontbijtcollectie bestaande uit confituren, marmelade, honing en chocopasta willen we ook verder groeien in de hotelsector."

Karen Depoorter (48) van Callas Confiture ontdekte haar liefde voor confituur toen ze, met een moestuin vol aardbeien, op zoek ging naar de juiste smaken voor haar gasten in haar vroegere B&B. Al gauw kwam ze tot de ontdekking dat ze confituur – zo’n klassiek onderdeel van het ontbijt – niet lekker vond. De dagelijkse pot confituur bleek te gesuikerd en te gelei-achtig. Samengevat: te kunstmatig. Ze ging daarom zelf op zoek naar oprechte fruitsmaken en naar recepturen om een dagelijks product allerminst alledaags te maken.

Nu, zeven jaar later, maakt ze met Callas Confiture nog steeds artisanale confituren, handgemaakt en met weinig of geen suiker. Callas Confiture staat bekend om zijn premium producten met een hoog fruitgehalte en natuurlijke ingrediënten. De smaakcreaties gaan van klassiekers zoals aardbei met rozenblaadjes tot heel unieke combinaties zoals pompoen met ahornsiroop, peer met vanille of vijgen met amandelen en honing. Vanwege hun brede inzetbaarheid, ze kunnen zowel bij het ontbijt als in hartige gerechten gegeten worden, vind je de producten van Callas Confiture zowel bij bakkers, slagerijen, kleine winkels en delicatessenzaken als in horeca en hotels. "Verschillende topchefs werken met onze producten", geeft Karen trots mee. "Ook in de hotelsector zijn we steeds meer aan het groeien."

Export

Callas Confiture is inmiddels verkrijgbaar in heel België. Onlangs maakte het bedrijf ook de samenwerking met Van Ham Exclusive bekend. Via deze distributeur betreden ze voor het eerst ook de Nederlandse markt. Karen: "We doen al enkele jaar mee met de ISM beurs, de grootste zoetwarenbeurs ter wereld, met de bedoeling om aan export te doen. Deze samenwerking is een eerste stap, maar we kijken zeker verder naar andere landen."

Ondanks de sterke groei die het bedrijf de laatste jaren kent, blijft de kwaliteit van het product voor Karen centraal staan. "Ik wil 's avonds in mijn bed kunnen kruipen en denken, elk potje confituur dat we vandaag gemaakt hebben is een topproduct. Ik denk dat het zeker mogelijk is om op termijn steeds grotere volumes te creëren zonder aan de essentie van het bedrijf te komen."

Nieuwe collectie

Callas Confiture lanceert een nieuwe ontbijtcollectie bestaande uit enkele extra confituren, marmelade, honing en chocopasta. "De collectie is zowel in een nieuw formaat, specifiek voor de hotelmarkt, als in de gebruikelijke consumentenverpakking beschikbaar", zegt Karen.

"Zo hebben we nu 4 collecties: onze signatuurcollectie met unieke smaakcreaties van Karen, een konfijt collectie die perfect samengaat met kaas en vlees, de Pure fruitcollectie met pure fruitsmaken zonder suikers en ten slotte de nieuwe ontbijtcollectie met naast extra confituren ook honing en huisgemaakte chocopasta."