Nieuws Oost-Vlaanderen Aspiravi bouwt komende maanden aan nieuwe windturbine in Denderleeuw

Aspiravi bouwt komende maanden aan nieuwe windturbine in Denderleeuw

Aspiravi bouwt komende maanden aan nieuwe windturbine in Denderleeuw

DENDERLEEUW – Ontwikkelaar Aspiravi is begonnen aan de bouw van een nieuwe windturbine vlakbij de N45 expresweg van Aalst naar Ninove, ter hoogte van Denderleeuw. De vergunningsaanvraag daarvoor werd vorig jaar al goedgekeurd.

Langs de N45 stonden al vier windturbines langs het traject tussen Aalst en Ninove. De komende maanden wordt er ter hoogte van Denderleeuw, vlakbij het Broekpark gebouwd aan een vijfde turbine. Die zal 200 meter hoog zijn en 3.400 gezinnen voorzien van energie.

Ontwikkelaar Aspiravi diende al eind 2021 de vergunningsaanvraag in voor de nieuwe turbine. Begin vorig jaar werd daarvoor het licht op groen gezet voor de realisatie van het project. De buurtbewoners rondom de zone werden door Aspiravi geïnformeerd over de investeringsmogelijkheden. Via flyers en een infovergadering werd het participatieverhaal onder de aandacht gebracht.

Ook het gemeentebestuur van Denderleeuw gaf een gunstig advies. “Dat advies kadert binnen het ruimer regionaal klimaatplan Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen. Denderleeuw engageert zich om 40 procent CO2-besparing op het grondgebied na te streven tegen 2030 ten opzichte van 2011”, klinkt het.

De werkzaamheden zullen in totaal ongeveer drie maanden duren. Ook iets verderop langs de expresweg in Ninove heeft Aspiravi nog plannen om een windturbine te bouwen, vlakbij het nieuwe industrieterrein Doorn Noord. Het is nog niet bekend wanneer daar de werken precies zullen aanvatten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.