Astena optimaliseert projectbeheer bij installatiebedrijf CKS

Astena

Astena uit Gentbrugge is een ontwikkelaar van businessoftware die zich Gold Certified partner van Microsoft voor bedrijfsoplossingen mag noemen en vooral focust op klanten uit de bouw- en installatiesector.

"We hebben ondertussen een goede naam opgebouwd bij klanten in het hele land", zegt marketingverantwoordelijke John Van de Velde. Recent ging ook CKS, een Limburgs bedrijf dat gespecialiseerd is in elektrische installaties, in zee met Astena.  "Het informaticasysteem van CKS had de groei van het bedrijf door de jaren heen niet kunnen volgen", legt John van de Velde uit. "Daardoor liep het opvolgen van de projecten niet vlot, kon het bedrijf niet tijdig ingrijpen als dat nodig was, en kon het ook geen rapporten uitdraaien om inzicht te krijgen in de rendabiliteit en efficiëntie van die projecten. Ook op logistiek vlak, meer bepaald rond de scanning van materiaal in het magazijn, ondervond CKS  geregeld hinder. En last but not least was de boekhouding niet geïntegreerd in de projecten.”

Astena kon met Microsoft Dynamics NAV aan CKS echter de geschikte softwareoplossing aanreiken. "We vullen alle behoeften rond projectbeheer, logistiek, rapportering en boekhouding in", zegt John Van de Velde nog. "Kenmerkend voor onze aanpak is dat we ons volledig inleven in de behoeften van de klant en onder andere demo's en webinars organiseren. We hebben al ervaren dat klanten op basis daarvan snel voelen dat we een partner zijn die op dezelfde golflengte zit."