Nieuws Oost-Vlaanderen Aswebo maakte zeedijk Wenduine klaar voor de zomer

Aswebo maakte zeedijk Wenduine klaar voor de zomer

Aswebo maakte zeedijk Wenduine klaar voor de zomer

0000000000000000000wendDe nieuwe zeedijk in Wenduine is eind juni geopend door Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts. De nieuwe dijk moet de kustgemeente beschermen tegen superstormen, zoals de Sinterklaasstorm in 2013. Tijdens de opening werd getoond hoe de keermuren werken.

Aswebo uit Drongen en Franki Construct, die allebeij deel uitmaken van de groep Willemen, zijn begin september gestart met de totale renovatie van de zeedijk. Aanleiding van de renovatiewerken was een studie van het masterplan kustveiligheid. Die toonde aan dat Wenduine een van de zwakste schakels was in onze kustbescherming.

De zeedijk werd volledig afgebroken en volgens een nieuw concept opnieuw opgebouwd. Op het nieuwe en gestabiliseerde dijklichaam werden twee stormmuren geplaatst die overslaande golven moeten tegenhouden. De ene muur helt over in de richting van het strand, de tweede muur kreeg de vorm van een zitbank.

De nieuwe zeedijk is een stuk breder dan de vorige. Hij bestaat uit een rijweg en een wandelgedeelte met ruimte voor terrassen. Daarnaast werd de rotonde vernieuwd en versterkt. Daar prijken een nieuw windscherm, een podium en een nieuwe verharding met een petanquebaan, een sportterrein en een skatepark. Er zijn ook wandelbruggen naar het strand.

Tijdens de Dag van de Toerist op 5 juli staan op de nieuwe zeedijk in Wenduine in samenwerking met de handelaars tal van festiviteiten gepland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.