Nieuws Oost-Vlaanderen Aucxis stroomlijnt productie van tienduizenden kogelvrije vesten

Aucxis stroomlijnt productie van tienduizenden kogelvrije vesten

Aucxis stroomlijnt productie van tienduizenden kogelvrije vesten

STEKENE – Seyntex uit Aalter mag kogelvrije vesten produceren in het kader van een buitenlandse overheidsopdracht. Het textielbedrijf gaat daarvoor samenwerken met Aucxis in Stekene, dat bedrijfsprocessen automatiseert.

Seyntex, dat samen met Sioen onderdeel is van het internationale SSC Constortium, produceert beschermingskledij en militaire uitrusting. Voor de efficiënte productie en logistieke verwerking van tienduizenden kogelwerende vesten, heupgordels en schouderstukken gaat het bedrijf RFID-technologie inzetten van Aucxis.

“Aan de basis van die technologie ligt een tag voorzien van een zeer kleine transponder. Het is een slim alternatief voor de klassieke barcode”, zegt Jentina Van Eynde van Aucxis.

Auxcis begon veertig jaar geleden met automatisering in het veilingwezen. Intussen stelt het bedrijf 55 mensen tewerk en heeft het een sterke RFID-poot uitgebouwd, goed voor ongeveer de helft van de omzet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.