Nieuws Oost-Vlaanderen Authenticity gaat voor een wereld zonder burn-outs

Authenticity gaat voor een wereld zonder burn-outs

Authenticity gaat voor een wereld zonder burn-outs

AALST – Steeds meer mensen zijn ongelukkig op hun job, hebben tijd te kort, kampen met stress en ook het aantal burn-outs blijft toenemen. Hier moet iets aan gebeuren, dachten Nathalie Verhoeven van Artha Yoga en Jessica De Waele van Strong People. Ze besloten om de krachten te bundelen in het ‘Authenticity’-project.

Met ‘Authenticity’ stappen de twee vrouwen uit Aalst naar bedrijven om op een laagdrempelige manier mee te werken aan het versterken van de weerbaarheid van hun medewerkers. Hierbij werken ze op 2 facetten: enerzijds werken ze aan de mindset van de mensen en anderzijds aan een ontspannen en fit lichaam. Tijdens verschillende workshops krijgen mensen praktische tips en inzichten waarmee ze onmiddellijk aan de slag kunnen gaan zodat ze ook effectief op korte termijn weerbaarder in het leven staan.

Tijd voor positieve actie

Jessica De Waele legt uit waarom ze met dit project startte: “We vonden dat er maar al te vaak gesproken wordt over re-integratie na burn-out en veel te weinig over preventie van burn-out. Daarom besloten we om dit samen aan te pakken. Wij willen graag op een pro-actieve manier de strijd met burn-out aangaan binnen de bedrijven. Tijd voor positieve actie!”

Yoga voor mentale en fysieke fitheid

Dit proces ondersteunen ze via yoga sessies die de mensen kunnen volgen tijdens hun lunchpauze. In deze sessies worden de thema’s uit de workshops doorgetrokken. “Yoga zorgt voor mentale en fysieke fitheid. Een combinatie van houdingen, ademhaling en stilte momenten zorgen voor meer bewustzijn zodat mensen dichter bij zichzelf komen te staan. Ze ontdekken zo wie ze diep van binnen werkelijk zijn en wat hun kracht is”, aldus Nathalie Verhoeven.

Voor ieder wat wils

Er is een workshop ‘Maak werk van je work/life balance’ waarin ze vooral werken rond acties die mensen zelf kunnen ondernemen om een beter evenwicht te krijgen tussen werk en privé. “En dit wil niet zeggen dat we morgen met z’n allen naar de wellness moeten”, lacht De Waele. In de workshop ‘Geluk, ik zorg er zelf voor’ reiken ze dan weer praktische tips aan om zelf te werken aan je geluk en het niet steeds van anderen te laten afhangen. Daarnaast zijn er ook nog de workshops ‘Nee zeggen, wat een opluchting’, ‘Communiceren kan je leren’ en ‘Burn-out: beter voorkomen dan genezen’.

Met Authenticity willen Artha Yoga en Strong People mensen laten uitgroeien tot authentieke medewerkers. Medewerkers die zichzelf beter kennen en betrokken zijn bij wat ze doen zijn gemotiveerde medewerkers en dat zorgt dan weer voor betere prestaties.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.