ACG-w800-h600

Autogroep ACG op overnamepad in West-Vlaanderen

GENT - De bekende Gentse autodealer ACG (Automobiel Center Gent) schrijft een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenisboek. Het heeft de bekende West-Vlaamse Volvo-concessionaris Novabil overgenomen. Novabil realiseerde in 2019 een omzet van 44 miljoen euro met 45 medewerkers.

Tom De Bruyckere, eigenaar en gedelegeerd bestuurder van ACG, zal de nieuwe groep leiden. Mathias Goos, zelf Kortrijkzaan en de huidige algemeen directeur van ACG Maserati, wordt commercieel directeur van voortaan 7 Volvo concessies.

Novabil werd destijds groot onder impuls van de broers Joost en Hans Byttebier. Mike Byttebier, zoon van Hans, leidde de zaken de voorbije twee decennia. ACG neemt nu honderd procent van de aandelen in Novabil over. De deal tussen beide partners moet wel nog goedgekeurd worden door de Belgische Mededingingsautoriteiten maar dat mag in principe geen probleem vormen.

De netwerken van autodealers worden, ongeacht het merk, groter en groter. ACG heeft drie eigen concessies voor de verkoop van Volvo. Een in Gent, een in Deinze en een in Evergem. De Oost-Vlaamse groep verkocht volgens officiële cijfers om en bij de 1.250 nieuwe Volvo's in 2019.  Daarnaast is de groep Maserati-dealer in het Gentse en het Brusselse.

Novabil heeft vier dealerlocaties in portfolio (Kortrijk, Waregem, Moeskroen en Doornik). De belangrijkste is die in Kortrijk, pal naast het Shopping Center. Mike Byttebier, de huidige algemeen directeur van Novabil, blijft de komende jaren nog operationeel aan boord, ook als adviseur. Novabil verkocht volgens de vakpers 950 nieuwe Volvo’s in 2019. ACG neemt naast de Volvo-concessies eveneens het vastgoed over. De belangrijkste as van de groep wordt dus de E17 tussen Gent en Kortrijk.