bakker Marc Lanckriet Zaakvoerder-bakker Marc Lanckriet samen met zijn dochter Jasmien, die sinds 2018 actief is in de zaak, en Céline Benaissa, die het gezicht wordt van de Maldegemse vestiging. Foto: Michel Wijne

Bakkerij opent achtste vestiging aan Stationsplein: “Een mooie locatie met veel passage”

Ondernemer – bakker Marc Lanckriet lanceert aan het Stationsplein in Maldegem een achtste vestiging. Eerder al opende hij zaken in Eeklo, Waarschoot, Knesselare, Adegem, Wachtebeke en Aalter. “Ook onze winkel in de Noordstraat in Maldegem, die in 2014 de deuren opende, blijft open.”

“Toen we de kans kregen om dit mooie pand aan het Stationsplein te kopen, twijfelden we niet”, vertelt een stralende Marc Lanckriet (60) die sinds 2018 in de zaak bijgestaan wordt door zijn dochter Jasmien (28). “Het gebouw is immers gelegen op een toplocatie met veel passage. Uitermate geschikt dus voor ons bakkerijconcept. Ook deze winkel wordt bevoorraad vanuit onze warme bakkerij in Eeklo, waar alles op artisanale wijze gemaakt wordt.”

“De voorbije veertien jaar zijn we gigantisch gegroeid. Om alles goed te laten verlopen, werken we in elke vestiging met een vast gezicht. In Maldegem wordt dat Céline Benaissa (26). Naast onze acht winkels bevoorraden we met onze vier bestelwagens binnen een straal van 20 kilometer ook nog eens dertig verdeelpunten, waaronder woonzorgcentra, koude bakkerijen, kleine supermarkten en een restaurant. Of we nog verder gaan groeien? We zijn niet actief op zoek naar nieuwe locaties. Maar als er zich interessante opportuniteiten voordoen, dan zullen we die wel onderzoeken”, klinkt het.

Gault & Millau

“De look & feel van onze vestigingen in Wachtebeke, Eeklo en Maldegem Station is dezelfde”, vertelt Jasmien. “In deze drie zaken focussen we ons naast brood en patisserie ook op chocolade, die we op artisanale wijze maken in ons atelier in Eeklo. Om de knepen van het vak helemaal onder de knie te krijgen, volgden we een paar jaar geleden aan Ter Groene Poorte ook nog een bijkomende opleiding chocolatier”, klinkt het bij Jasmien en haar verloofde Sam Matthys (29), die hun passie voor chocolade beloond zagen met een vermelding in de Gault & Millau-gids.

In de knusse shop-in-shop van Bakkerij Lanckriet Maldegem Station kan je ook terecht voor artisanale chocolade. Foto: Michel Wijne