https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_02_22_a247fd46-209b-4525-83fd-887bc9ed8d53 Gaëtane, Glenn en Maxim willen de bakkerij tegen eind maart opnieuw openen. Foto dvk

Bakkersfamilie Wauters doet nieuwe overname

KRUIBEKE - Bazel heeft vanaf eind maart opnieuw twee bakkerijen. Bakkerij Raf Stoop sloot enige tijd geleden de deuren, maar wordt nu overgenomen door de familie Wauters, die al verschillende winkels in de regio hebben. “We laten een frisse nieuwe wind waaien door de bakkerij.”

De rolluiken van bakker Raf Stoop blijven al enkele weken gesloten, nadat Raf met pensioen ging. Het was echter geen geheim dat de bakkerij over te nemen stond en klanten konden gelukkig nog terecht bij de andere bakker in het dorp. Nu de overname rond is, raakt ook bekend wat er met het pand zal gebeuren.

Te weinig bakkers

Gaëtane (31) en haar broer Maxim Wauters (35) nemen de bakkerij over. Zij hebben al een aardige portefeuille van bakkerijen uitgebouwd in de regio. De familie Wauters is al actief in Temse, Hamme, Sint-Niklaas, Hingene en Rupelmonde en daar komt nu ook Bazel bij.

“Sinds Nieuwjaar hebben we bakkerij De Rycke in Elversele overgenomen omdat onze winkel in Temse te klein werd om alle broden te bakken”, zegt Gaëtane. “Daardoor is onze productie nu groter en kunnen we uitbreiden. Een oud-werknemer van bakker Raf werkt nu bij ons en zo kwamen we in contact met elkaar. Het is een goede locatie die niet te ver van onze andere vestigingen ligt en er is zeker nog nood aan een bakker in het dorp. Vroeger waren er zoveel bakkers en tegenwoordig zijn dat er vaak te weinig.”

LEES OOK. Terwijl de ene na de andere bakkerij uit het Waasland verdwijnt, doet Bakkerij Wauters nieuwe overname

In Bazel zal Wauters zelf geen broden meer bakken. Er zal elke ochtend wel vers brood geleverd worden dat in Elversele gebakken wordt. “We zullen wel een frisse wind laten waaien in de bakkerij”, zegt Gaëtane. “We werken volgens onze visie en met onze producten, dus er zal wel degelijk een verschil zijn met vroeger. Zo zullen we bijvoorbeeld belegde broodjes aanbieden.”

Uitdagende job

Er zal ook een nieuw gezicht in de winkel verschijnen. Glenn Bonnaerens heeft zo’n tien jaar lang in ontbijtzaak ’t Apostelhuys op het kerkplein gewerkt. “De mensen van het dorp zullen me wellicht nog wel kennen”, lacht Glenn. “Ik stond tot nu in de horeca, maar zocht een meer uitdagende job.”

Gaëtane en Maxim zullen hun uiterste best doen in de nieuwe bakkerij. “Hopelijk kunnen we de hoge verwachtingen inlossen”, zeggen broer en zus. “We doen ons uiterste best om Raf te evenaren of het zelfs beter te doen."