Nieuws Oost-Vlaanderen Bartel Van Riet zet standhouders vakbeurs Green in de bloemetjes

Bartel Van Riet zet standhouders vakbeurs Green in de bloemetjes

Foto: Onuitwisbaar producties

Bartel Van Riet zet standhouders vakbeurs Green in de bloemetjes

GENT – Een regenachtige dag was voor heel wat tuinaannemers het ideale moment om een bezoek te brengen aan de vakbeurs Green in Flanders Expo in Gent. De beurs opende maandag op de middag de deuren om ’s avonds sfeervol te eindigen met de Green Night. Nadat hij de standhouders in de bloemetjes had gezet, reikte de bekendste tuinman van Vlaanderen, Bartel Van Riet, de 1.2.Tree Award uit. Dinsdag 27 september eindigt Green met als extraatje Open Spaces.

“We waren al zeer tevreden over de opkomst op zondag tijdens de familiedag, maar we merkten duidelijk dat maandag geen aangemaan weer was voor de tuinaannemers. Reeds bij opening van de beursdeuren kort na de middag liepen de hallen al goed vol, en ook ’s avonds tijdens onze Green Night was dat het geval”, zegt Jeroen Arnouts, Head of Event van Easyfairs, organisator van de expositie Green.

Green Night

Tijdens de nocturneopening van Green steekt Bartel Van Riet de groensector graag een hart onder de riem. Na het overhandigen van enkele aperopakketten en fijne gesprekken met de standhouders reikte hij de 1.2.Tree Award uit. “Mijn eerste indruk is sowieso fantastisch”, ving Bartel Van Riet aan. “Mijn gulzige zelve komt boven en ik wil overal meteen gaan kijken. Alles waar je interesse een beetje door aangewakkerd wordt, zit hier onder een dak. De tuinbouwsector kan maar een ding blijven doen, en dat is innoveren en zichzelf blijven heruitvinden”, aldus Van Riet.

De 1.2.Tree Award gaat dit jaar naar boomkwekerij De Bruyn uit Begijnendijk voor het privaat project. De Nederlandse boomkwekerij Van den Berk sleept dit jaar zowel de 1.2. Tree Award voor het semi-privaat als het publiek project in de wacht.

 

 

Open Spaces

Op 27 september, de laatste dag van vakbeurs Green, opent er zelfs een extra hal. Open Spaces staat volledig in het teken van het creatief en innovatief inrichten van de publieke, open ruimte. Bezoekers kunnen er inspiratie opdoen bij leveranciers van onder meer speeltuigen, straatmeubilair, bestrating, verlichting, sportinfrastructuur,… “De inrichting van parken, pleinen, openbare weg, … wordt steeds belangrijker voor het leefcomfort in onze eigen omgeving. Lokale besturen zoeken actief naar oplossingen, en vinden ze hier op Open Spaces”, aldus Jeroen Arnouts. Verder is er ook de tentoonstelling ’20 jaar stadsvernieuwing’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.