Nieuws Oost-Vlaanderen Basware adviseert bedrijven over elektronische facturatie

Basware adviseert bedrijven over elektronische facturatie

Basware adviseert bedrijven over elektronische facturatie

Dany-De-Budt Vanaf 2017 wil de Vlaamse overheid alleen nog maar e-facturen van haar leveranciers ontvangen. In de afgelopen jaren heeft België het gebruik van e-invoicing al gestimuleerd, maar tot nu wordt deze  manier van factureren eigenlijk alleen nog maar bij grote bedrijven toegepast.

Nochtans hebben we er op deze plaats enkele weken geleden jammer genoeg al op moeten wijzen dat het versturen van papieren facturen aan fraude onderheving kan zijn.  Door  e-invoicing te verplichten zullen dus ook kleinde en middelgrote ondernemingen elektronisch moeten factureren.

Aan het einde van 2015 zullen er in Europa 35 miljard facturen zijn verstuurd. Hiervan wordt de helft naar consumenten verzonden (B-2-C), en komt de andere helft voor rekening van ondernemingen (B-2-B) en de publieke sector (B-2-G). Volgens Eurostat bestaat 99,8% van de Europese bedrijven uit kleine en middelgrote ondernemingen: zij vertegenwoordigen tweederde van alle medewerkers in de private sector. Ook al zijn grotere organisaties de voornaamste aanjagers van e-invoicing, toch speelt de KMO een belangrijke rol als de handelspartners van grotere ondernemingen.

Basware, de toonaangevende Finse leverancier van purchase-to-pay- en e-invoicing-oplossingen die vorig jaar ook Certipost overnam, en die in Erembodegem ook een belangrijke Belgische vestiging, heeft, is nauw betrokken bij het proces om e-facturatie te bevorderen.

Dany De Budt, Country Manager Basware in België: “ We zijn verheugd dat de Vlaamse overheid inziet dat iedereen wel vaart bij e-invoicing en daar dan ook volop op inzet. De voordelen zijn immens: de efficiëntie schiet omhoog, rekeningen worden op tijd betaald, waardoor geld in beweging blijft. Vooral voor de KMO is een continue cashflow van vitaal belang. Elke vorm van betalingsachterstand, hoe klein het bedrag ook, kan immers leiden tot financiële en zakelijke onrust. Dit kan voor iedere economie, en zeker voor de KMO’s, zware consequenties hebben. In die optiek heeft Basware eerder deze maand nog een nieuwe dienst, Basware Advance, aangekondigd. Basware Advance is een online oplossing die speciaal voor de KMO is ontwikkeld waarbij ze meer grip krijgen op hun cashflow.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.