Basware en TriFinance gaan voor complementaire samenwerking

GENT/EREMBODEGEM — Basware en TriFinance Belgium hebben een partnership gesloten voor samenwerking op het vlak van een e-procurement dienstenaanbod. Door hun complementariteit kunnen beide bedrijven sterke, pragmatische oplossingen bieden op het vlak van Procure-to-Pay. De samenwerking start in België en wordt later uitgebreid naar Nederland en Duitsland.

De concrete samenwerking tussen Basware en TriFinance verloopt via de TriFinance Blue Chip Boutique CFO Services,  een van de advisory units gespecialiseerd in risk management, procesoptimalisatie en transformatie. "Basware is een sterke global player", zegt CFO Services Client Partner Filip Ceulemans. "In projecten waar wij het Procure-to-Pay proces bij klanten optimaliseren, is de Basware-technologie een waardevolle add-on op onze procesverbetering. De keuze voor Basware past in onze strategie om voor de optimalisatie van businessprocessen structureel samen te werken met technologiepartners."

Bedoeling van het partnership is onder meer dat bestaande klanten voordeel halen uit de kruisbestuivingen tussen beide bedrijven. Zo kan Basware TriFinance introduceren voor meer conceptuele omkadering en pragmatisch advies. Voor Basware geldt dan weer dat de nieuwe samenwerking belangrijke schaalvergroting kan meebrengen, omdat TriFinance de Basware-oplossingen rond procurement meeneemt in business cases, onder andere die waar vendor selection aan de hand van RFQ de norm is.

Optimale eindoplossing

Uiteraard kunnen ook totaal nieuwe projecten gezamenlijk worden aangepakt om klanten een op maat gemaakte totaaloplossing aan te bieden. De eindklant krijgt dan een optimale eindoplossing die zowel de SaaS-diensten van Basware omvat maar ook de hele omkadering van TriFinance, van consulting, change management, business optimalisatie enzovoort.

Dany De Budt, country manager bij Basware Benelux: “De diensten van Basware en TriFinance zijn bijzonder complementair met een enorme toegevoegde waarde voor de eindklanten. Met TriFinance hebben we een uitstekende partij gevonden die over een belangrijk netwerk beschikt. Eindklanten zullen hier vast en zeker munt uitslaan aangezien ze op bijkomende service en expertise kunnen rekenen.”

Basware’s e-procurement oplossing is de meest geavanceerde oplossing op de markt. Dankzij Basware is het mogelijk om 100% gebruikersacceptatie te bereiken en het volledige inkoopproces te automatiseren, van catalogusbeheer tot orderaanvraag tot en met snelle goedkeuringsworkflows, levering van bestellingen, ontvangst van goederen, uitgavenanalyses en meer.