Nieuws Oost-Vlaanderen B&B uitbaters starten met eigen juwelencollectie

B&B uitbaters starten met eigen juwelencollectie

B&B uitbaters starten met eigen juwelencollectie

aaalcsBed & Breakfast La clé du Sud, die sinds 2009 actief  is in Merelbeke-Bottelare, lanceert nu ook de online juwelenshop La clé du Sud Jewelry.

Thomas Losonczy legt uit dat dit geen toeval is. “Kunst is nauw verweven met onze familiegeschiedenis”, zegt hij. “Op één of andere manier hebben wij er blijkbaar nood aan onze artistieke creativiteit tot uiting te brengen. Mijn grootmeder was een verdienstelijke amateurfotografe en bij onze voorouders waren ook kunstschilders en beeldhouwers. Mijn moeder Eva Kovacs heeft aan heel wat individuele en collectieve tentoonstellingen deelgenomen. Mijn zus Noémie maakt onder meer aquarellen.  Zelf maakte ik aanvankelijk olieverfschilderijen, maar daarna ben ik me gaan toeleggen op het ontwerpen van zilveren juwelen, terwijl mijn echtgenote Nathalie Dermine ook fantasiejuwelen maakt. Vandaar dat we nu een eigen juwelecollectie op de markt brengen. Die hebben we eind oktober tijdens een tentoonstelling in Munte aan het grote publiek voorgesteld.”

De juwelenshop steunt op drie pijlers: juwelen in zilver, combinaties met halfedelstenen en hoogwaardige kralen en sieraden in cartapesta.Cartapesta is de Italiaanse benaming voor papier maché en is een kunstvorm die vooral in het zuiden van Italie wordt beoefend.

“We vervaardigen al onze juwelen in een eigen atelier in Merlebeke”, zegt Thomas Losonczy nog. “Elk stuk is uniek en heeft een aparte uitstraling. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen massaproduct te maken maar voorrang te geven aan onze eigen ontwerpen en uitvoeringen. Klanten kunnen ook kopen via onze onlineshop. Ondertussen is een mooie collectie opgebouwd waar we elke week nieuwe stukken aan toevoegen. Ongeacht het aankoopbedrag zijn leveringen in België altijd gratis.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.