Nieuws Oost-Vlaanderen Bedrijf uit Melle voorziet toegangsoplossingen voor nieuw distributiecenter Aldi

Bedrijf uit Melle voorziet toegangsoplossingen voor nieuw distributiecenter Aldi

Bedrijf uit Melle voorziet toegangsoplossingen voor nieuw distributiecenter Aldi

MELLE/DENDERMONDE – Aldi bouwt een volledig nieuw distributiecentrum in Turnhout en vervangt daarmee het verouderde center in het nabijgelegen Rijkevorsel. Eén van de vele innovaties die de supermarktketen er zal doorvoeren, is de toepassing van uitpandige dock levellers. Daarvoor doet de bouwheer een beroep op Assa Abloy Entrance Systems. Maar daar blijft het niet bij…

Inpandige dock levellers vormen één van de grootste bouwknopen voor distributiecentra. Ze zijn immers nefast voor de thermische isolatie, waardoor ze verantwoordelijk zijn voor een enorm energieverlies. Omdat duurzaamheid bovenaan de prioriteitenlijst van Aldi staat, is toepassing ervan niet langer een optie en werd gekozen voor de uitpandige uitvoering.

Naast uitpandige dock levellers, vertrouwt Aldi ook de levering van dock shelters, van alle sectionaalpoorten en van een schaarheftafel toe aan Assa Abloy. In totaal gaat het om een megadeal van meer dan 600 elementen, waaronder poorten, shelters, laadhuizen, buffers en wielgeleiders.

Kwaliteit primeert

In tegenstelling tot andere aanbestedingsprocedures waarbij de bouwheer via één hoofdaannemer onderhandelt met de verschillende onderaannemers, spreekt Aldi bij dit grootschalige project rechtstreeks met elke inschrijver, weliswaar onder de vakkundige begeleiding van architecten- en ingenieursbureau Abetec uit Dendermonde. Dat heeft alles te maken met de waarde die Aldi hecht aan werken met materialen en producten van hoogstaande kwaliteit.

BREEAM-conform

Voor alle aangeboden producten stelde Assa Abloy een offerte inclusief serviceovereenkomst voor. Belangrijk, want naast alle technische specificaties en de prijs, kwam tijdens het overleg met Aldi en Abetec onder meer ook de factor duurzaamheid aan bod. Bij dit project gaat Aldi immers 100% voor het behalen van een duurzaamheidscertificaat met BREEAM-niveau ‘Outstanding’.

In antwoord op dat engagement kon het bedrijf uit Melle aantonen in staat te zijn de correcte BREEAM-conforme bewijslast aan te leveren. Dat betekende voor deze samenwerking onder andere het bijhouden van alle transportbewegingen, een maandelijkse rapportering, het bijhouden van de FSC-labels van houten verpakkingen en het afvoeren van gescheiden afval.

Palmares

Wat de veeleisende supermarktketen voor zijn nieuwe distributiecentrum echter finaal over de streep trok, was het overtuigende palmares dat kon voorgelegd worden en de gesmeerd lopende serviceorganisatie in het bestaande 2 gebouw van ALDI. Een referentiebezoek in Sint-Katelijne-Waver, waar Assa Abloy recent de laadhuizen installeerde bij fruit- en groentespecialist Belorta beklonk de zaak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.