Bedrijven steunen sociale en groene projecten uit de streek

OUDENAARDE/ZOTTEGEM/BRAKEL/ERPE-MERE - De komende weken voeren zes sociale en groene projecten uit Zuid-Oost-Vlaanderen een crowdfundingcampagne met de steun van Streekmotor23, dat het opgehaalde bedrag verdubbelt. Deze verdubbeling wordt mogelijk gemaakt door lokale bedrijven, met La Lorraine Bakery Group, vdk bank, Willy Naessens en ON Semiconductor voorop.

Streekmotor23 is een streekfonds dat sinds 2017 sociale en groene projecten steunt in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek aan de hand van crowdfunding en projectsteun. Jaarlijks wordt een selectie gemaakt uit een aantal projectideeën.

De selectie voor dit jaar werd bekendgemaakt in MPI ‘t Craeneveld (Oudenaarde), een van de geselecteerden. ‘t Craeneveld werkt sinds een tweetal jaar aan een nieuwe, groene speelplaats. Als deel daarvan wil de school nu een looppiste en een rolwagenpad aanleggen. Tijdens een rondleiding op hun gloednieuwe speelplaats legden de kinderen trots uit dat de looppiste ook voor de buren toegankelijk zal zijn. Hun crowdfunding is pas opgestart en nu al een succes.

Deze projecten werden geselecteerd

  • Voedseltuin Rijkbos (Zottegem) is een sociaal-ecologisch samentuinproject waar zowel kwetsbare doelgroepen als andere bewoners uit de omgeving komen werken.
  • Tuin 9420 (Erpe-Mere) wordt dan weer een openlucht-ontmoetingsplek in Erpe-Mere voor buren, schoolkinderen, skaters, moestuiniers enz.
  • BuurtPunt E17 (Oudenaarde) wordt eveneens een ontmoetingsplek voor de buurt, en tegelijk een werkervaringsplek voor jongeren. Bewoners van Heuvelheem (zorgaanbieder voor mensen met een beperking) zullen er de tuin onderhouden.
  • Kinderboerderij Diggie (Brakel)  wil kinderen in contact brengen met hun omgeving, het buitenleven en het landschap van de Vlaamse Ardennen.
  • Give us a Break (Oudenaarde) speelt dan weer in op één van de noden in de streek van Oudenaarde: een gebrek aan opvangmogelijkheden voor kinderen met een beperking.
  • MPI ’t Craeneveld (Oudenaarde) wil een looppiste en een rolwagenpad aanleggen die ook toegankelijk zullen zijn voor de buurtbewoners.

Steun van lokale bedrijven

De gekozen projecten moeten een crowdfundingcampagne doorlopen om zelf middelen op te halen. Streekmotor23 verdubbelt het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro. Om deze verdubbeling te kunnen realiseren, kan Streekmotor23 rekenen op de steun van lokale bedrijven. La Lorraine Bakery Group, vdk bank, Willy Naessens, Solva, ON Semiconductor, Chokran, GFS, Danilith, Farys en VD Gereedschappen dragen allemaal hun steentje bij.

Via www.streekmotor23.be kan je de crowdfunding van deze projecten steunen.