Bexco

Bekaert tekent voor belangrijke overname in eigen land

KORTRIJK, ZWEVEGEM - Bekaert heeft Bexco overgenomen. Aan de acquisitie hangt een bedrag van 40 miljoen euro. Het Oost-Vlaamse Bexco (uit Hamme) is een wereldspeler met meer dan 50 jaar ervaring in synthetisch touw voor offshore energieproductie. De deal past in de strategie van Bekaert en zijn nieuwe CEO Yves Kerstens om te tekenen voor groei in veelbelovende markten.

BEXCO, met hoofdzetel in Hamme, België, is een gevestigde waarde in de markt van hijs- en verankeringsoplossingen voor de offshore energie-industrie en maritieme toepassingen, en heeft naast een uitstekende reputatie in de sector ook een sterke operationele expertise. De combinatie van Bekaerts verankeringsactiviteiten en BEXCO moet leiden tot een wereldwijde leverancier van offshore touwoplossingen die de toekomstige groei van de offshore windindustrie kan ondersteunen.

In 2023 genereerde BEXCO een omzet van 40 miljoen euro, met een operationele winstmarge die in lijn ligt met die van Bekaert. Het management van Bekaert verwacht dat de overname belangrijke synergieën zal opleveren, en de winstmarges zal doen toenemen in het eerste volledige jaar in eigendom. De overnameprijs van 40 miljoen euro wordt gefinancierd uit beschikbare kassaldi. De overname is volledig in lijn met Bekaerts groeiplannen en ambitie om de overgang naar alternatieve energiebronnen te ondersteunen.

Yves Kerstens, CEO van Bekaert verklaart zich verheugd om het team van BEXCO welkom te heten in de Bekaert-familie. "De transitie naar duurzame energiebronnen, zoals offshore windenergie, is cruciaal om de uitdagingen van de klimaatverandering het hoofd te bieden, en is een belangrijke pijler in Bekaerts groeistrategie", aldus Kerstens.

foto: Bexco