Restaurant Rooselaer Heusden Henrick en Corneel Ringoir zien nog een lange toekomst voor restaurant Rooselaer. Foto: fvv

Bekend restaurant krijgt na 40 jaar nieuw jasje: “Geen zorgen, de levende kreeften blijven”

Restaurant Rooselaer is nog tot eind juli gesloten voor grote verbouwingen. Enkele muren worden afgebroken en de keuken en zaal worden volledig vernieuwd. Al blijven het open houtvuur en levende kreeften wel van de partij.

Restaurant Rooselaer is voor velen een huis van vertrouwen geworden in Heusden. Al sinds 1977 verwent de familie Ringoir haar gasten met klassieke gerechten. Eerst begon vader Roni in het boerenhof van het Kasteel Roozelaar in Lochristi, maar zes jaar later verhuisde hij zijn zaak uiteindelijk naar het pand in de Berenbosdreef in Heusden.

Daar bouwde hij samen met zijn vrouw een zaak uit die de tand des tijds goed doorstond. Het gezin woonde met zijn twee zonen Corneel (44) en Henrick (42) boven het restaurant, waardoor zij ook gebeten raakten door de horeca. “Als kind hebben we geholpen in de zaak, maar even goed ook de koks geambeteerd”, vertelt Henrick, die er de keuken voor zijn rekening neemt.

“We hebben allebei aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde gestudeerd, in tegenstelling tot onze ouders, die zichzelf alles hebben aangeleerd.” Geleidelijk aan stapten de broers mee in de zaak, totdat ze een aantal jaar geleden het roer van hun ouders overnamen. Al zit de familie nog elke week eens samen om de zaken te bespreken.

Engelse stijl

“We zijn heel fier dat we een van de oudste zaken uit de streek zijn die nog steeds in dezelfde familie zitten”, zegt Henrick. “Al betekent dat in ons geval dat het gebouw en restaurant toe waren aan een update. Het Engelse landgoed dateert immers uit de jaren dertig.”

Het hele restaurant wordt onder handen genomen met een nieuwe keuken en zaal. “Het wordt hier volledig herbouwd. Ook ons logo en branding veranderen.” De broers stellen de klanten gerust. “Het open houtvuur blijft, net zoals de levende kreeften. We blijven klassieke gerechten op een moderne manier serveren.”

Comfort voor de klant staat in de nieuwe inrichting centraal. Het interieur kruipt in een “chique, hedendaagse, Engelse stijl”. “We maken er iets tijdloos van, zodat het eventueel nog goed is voor de volgende generatie.”