Belangrijkste kunsthuizen in België en Nederland gebruiken Yesplan

video-development

Het Gentse Yesplan is ontstaan uit de zoektocht van Kunstencentrum Vooruit  naar goede software ter ondersteuning van zijn activiteiten. Omdat Vooruit geen oplossing vond die afgestemd is op de specifieke eigenschappen van het planningsproces voor evenementen, besloot Vooruit die zelf te ontwikkelen. Daarvoor ging het kunstencentrum een samenwerking aan me Inceptive bvba,  opgericht door drie gedoctoreerde softwarearchitecten van de VUB. Zo bouwt Yesplan enerzijds op functionele en culturele expertise en anderzijds op technologische knowhow.

"Vanuit de idee dat de culturele sector niet hoeft achter te lopen op technologisch vlak", zegt managing director Wouter Vermeylen, "streven we bij Yesplan naar een continue verbetering van het product. Dit gebeurt door onze eigen kennis en ervaring te koppelen aan feedback van gebruikers. Yesplan moet culturele instellingen, die steeds meer moeten doen met minder middelen, de kans geven om hun werkzaamheden te optimaliseren.

Vandaag is Yesplan uitgegroeid tot het grootste SaaS-bedrijf in de eventplanningssector in de Benelux. De komende jaren richt Yesplan zich verder op kunstinstellingen, culturele centra, festivals, stadsevenementen, evenementenbureaus en evenementenlocaties wereldwijd.

"Onze software onderscheidt zich van de andere planningssoftware doordat ze  echt vertrekt vanuit de ervaring uit het veld, maar ook door design en gebruiksvriendelijkheid, omdat ze een volledige geïntegreerde hr-module bevat én omdat als webapplicatie overal toegankelijk is", geeft Wouter Vermeylen aan.

Ondertussen maken de belangrijkste kunsthuizen in België en Nederland gebruik van Yesplan, maar ook steden zoals Mortsel, Kortrijk, Bornem en Genk hebben de planningstool aangekocht.

Een van de sterke punten van Yesplan is ook dat het perfect te integreren is met andere systemen. Zo heeft theater MAAS uit Rotterdam de verwarmingsinstallatie van de beide theaterzalen en de foyer er aan gekoppeld. Afhankelijk van waar er gespeeld of gerepeteerd wordt, zet de verwarmingsinstallatie – op basis van de gegevens in Yesplan – de verwarming aan en uit.