Nieuws Oost-Vlaanderen Belgian Chocolate ambassadeur maakt 25.000 tennisballen in chocolade

Belgian Chocolate ambassadeur maakt 25.000 tennisballen in chocolade

Belgian Chocolate ambassadeur maakt 25.000 tennisballen in chocolade

dzvAls Belgian Chocolate Ambassador geeft Bart Van Cauwenberghe van chocolaterie De Zwarte Vos in Astene wereldwijd voordrachten en advies over chocolade en over smaakcombinaties.  Hoewel slechts een zestal Belgen die titel mogen voeren, loopt hij er niet mee te koop. “De mensen in het buitenland weten me wel te vinden”, zegt hij. “Ik breng nogal wat dagen per jaar buiten onze landsgrenzen door, niet alleen voor die voordrachten in alle uithoeken van de wereld, maar ook op onze eigen plantage in de Caraïben. Ik heb echter sterk het gevoel dat ik nog meer tijd moet spenderen in mijn labo, want ik heb nog honderden ideeën rond het ontwikkelen van nieuwe smaken.”

Bart Van Cauwenberghe is echter niet alleen creatief als het op lanceren van nieuwe smaken aankomt, hij speelt ook handig in op de actualiteit. Zo maakte hij naar aanleiding van Davis Cup-tennisfinale tussen België en Groot-Brittannië, die van 27 tot 29 november in Flanders Expo wordt gespeeld,  25.000 chocoladen tennisballen in witte chocolade die bewerkt zijn met een natuurlijke gele kleurstof. Hij stopte ze in zowat 3.500 doosjes.

Bart Van Cauwenberghe gebruikte 400 kilogram chocolade en klaarde de arbeidsintensieve klus, met hetzelfde productieproces als dat voor paaseitjes, samen met zijn team in veertien dagen tijd.

De chocolatier toont op die manier alleszins nog eens dat innovatie ook mogelijk is in traditionele productieprocessen en zal met dit huzarenstukje als ambassadeur van Belgische chocolade ongetwijfeld ook weer wat internationale aandacht op zijn activiteiten vestigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.