2021TBSSessions_5 (1)

Belgische start-up founders pitchen innovatieve tech oplossingen

MELLE – Na een succesvolle eerste editie van The Big Score Sessions organiseert Startups.be | Scale-Ups.eu een nieuw seizoen van industrie specifieke netwerksessies. Zo worden op 24 februari in de ORSI Academy in Melle de thema's HRTech en Ed+LearningTech gebracht. Early stage tech start-ups werkzaam binnen dit vakgebied kunnen via de sessies connecteren met relevante investeerders, bedrijven en experten uit de sector.

Het concept van Startups.be | Scale-Ups.eu in samenwerking met het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) blijft ongewijzigd. Het betreft acht sessies telkens omkaderd door middel van één trending sector binnen de tech scene. Tijdens elke sessie krijgen acht gecureerde early stage start-ups acht minuten het podium om hun innovatieve oplossing te pitchen voor investeerders, corporates, en andere start-up founders.

Meteen na elke pitch krijgen de start-ups live feedback van industrie experten (VCs, corporates, industry leaders, etc). Zo faciliteren de sessies niet alleen het contact met investeerder of corporates, maar creëren ze een waardevol leermoment voor zowel de presenterende start-ups, alsook andere deelnemers.

“Startups in contact brengen met de juiste financiers is een van dé kritische succesfactoren om van Vlaanderen een Europese topregio voor jonge groeibedrijven te maken. VLAIO ondersteunt dan ook graag Startups.be | Scale-Ups.eu bij deze activiteiten”, aldus Mark Andries, administrateur generaal VLAIO.

Vier sessiedagen, telkens twee trending domeinen

Anders dan vorige jaargang is dat de sessies deze keer gecentreerd worden tijdens vier sessiedagen in februari en maart, met telkens twee aansluitende sessies, en aanvullende sectoren. Per dag worden er twee innovatieve sectoren belicht, en worden opkomende trends en gevoeligheden binnen dat specifiek vakgebied aangeduid. De TBS Sessions geven op die manier ook een beeld van het domein en de desbetreffende ontwikkelingen.

Dit jaar komen de volgende sectoren aan bod, telkens ondersteund door een prominente partner:

  • Digitale gezondheid (Ethias) en welzijn (SD Worx)
  • HR (Recrewtment) & educatie (ORSI Academy)
  • Mobiliteit (Polestar) & vastgoedbeheer (Schneider Electric)
  • Duurzaamheid & productie (beide Procter & Gamble)

Praktische info 

TBS Sessions vinden zowel fysiek als online plaats. Deelnemers kunnen zelf kiezen of ze de sessie bijwonen op locatie of volgen via de live stream. Alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om met elkaar meetings in te plannen, dit via meeting points op locatie of via video calls.

Tickets zijn beschikbaar voor alle vier sessiedagen via session.thebigscore.be.