ADECCO: CEO for 1 month ANTWERPEN, BELGIUM - MAY 08: illustratiebeelden tijdens de slotdag van de Adecco CEO for 1 month wedstrijd. In het Audi - "The Place to E" gebouw in Antwerpen op 08/05/2019. © Gregory Van Gansen

Belgische student in de running voor positie van CEO Adecco Group Global

WETTEREN - Kasper De Smaele, een 21-jarige student uit Wetteren, is in de running om CEO voor een maand te worden van The Adecco Group Global, en dit in het hoofdkantoor te Zürich. Hij is een van de 9 finalisten die geselecteerd werden uit maar liefst 260 000 kandidaten van over de hele wereld. Hiermee mag hij meteen ook al de titel van eerste Belgische finalist ooit op zijn naam zetten. 

Zo'n 3600 Belgische jongeren namen in mei de uitdaging aan deel te nemen aan een wedstrijd die zou bepalen wie een maand lang Adecco Group Belgium zou mogen runnen. Hierbij belandde De Smaele al op de eerste plaats. Hij zag meteen een kans en beet zich vast in de internationale wedstrijd. Hij liet zijn oog vallen op de post van CEO in Zürich.

Gegeerde positie wereldwijd

Kasper mag met trots verkondigen dat hij één van de 9 finalisten is. En zijn concurrentie is niet van de minste. Iedere finalist werd in zijn of haar thuisland reeds verkozen tot "CEO for one month". De kandidaten zijn afkomstig uit alle hoeken van de wereld: Brazilië, Frankrijk, Polen, Hong Kong, Spanje, Zwitserland, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Het initiatief wordt ondertussen al 5 jaar georganiseerd en voor het eerst mag ook België meedingen naar de finaleplaats.

Race to the top

Het wordt nog een hevig parcours voor de deelnemers. Volgende week start er namelijk in Düsseldorf een global boothcamp waar de jongeren zichzelf moeten bewijzen. Ze zullen verschillende testen moeten afleggen en presentaties moeten geven zodat hun vaardigheden als CEO correct kunnen worden ingeschat. Op 19 september hakt Adecco Group de knoop door. De winnaar mag een maand lang in de voetsporen van Global CEO Alain Dehaze treden, en dit in ruil voor een CEO-waardig salaris, want dat is nu eenmaal ook part of the job.