Belsele Delhaize Het team van Delhaize Belsele is er helemaal klaar voor. Foto: Ivan Elegeert

Belsele-centrum heeft na anderhalf jaar weer supermarkt: “Vroegere eigenares van Traiteur ‘t Fornuys is nu onze vaste chef”

Bijna anderhalf jaar nadat supermarkt De Belie er de deuren sloot, gaat op donderdag 25 april de gloednieuwe Delhaize aan de Kerkstraat in Belsele open. Het oude gebouw kreeg een metamorfose, maar het team van toen blijft op post. Woensdagavond is er een openingsreceptie voor iedereen uit het dorp.

Vooor uitbaters Jolien De Wilde en haar echtgenoot Marc Van Rijsselberghe is het hun derde Delhaizevestiging. Het ondernemerskoppel baat in Beervelde en Overmere al twee Proxy Delhaize-winkels uit. “Mijn ouders zijn in Beervelde gestart”, vertelt Marc. “In 2010 heb ik samen met mijn vrouw de zaak overgenomen. In 2017 is Overmere er bij gekomen. En nu zijn we weer zeven jaar verder.”

“De vorige supermarkt was een regelrecht instituut in Belsele”, vult Jolien aan. “Iedereen in het dorp kent deze plek, en iedereen kent de vertrouwde gezichten van het personeel. We zijn dan ook héél blij dat het volledige team ook in het nieuwe verhaal als Delhaize-vestiging bij ons aan boord is gebleven. In totaal zullen hier trouwens dertig mensen werken. Met Devin Van Driessche hebben we ook een lokale verantwoordelijke. Devin woont vlakbij en werkte al geruime tijd in ons filiaal in Overmere, zijn echtgenote geeft trouwens ook les in Belsele. Ons team is heel lokaal samengesteld.”

Nieuwe bakkerij en slagerij

Het gebouw werd volledig gestript en gerenoveerd. “Vandaar dat het allemaal wat langer duurde dan we hoopten. We voelen echter dat iedereen in het dorp en ver daarbuiten zit te wachten op de opening. We zijn dan ook blij dat het eindelijk zover is,” klinkt het bij het koppel.

Het gebouw werd volledig gestript en het hele interieur is nagelnieuw. Foto: if en ivan elegeert

De supermarkt kreeg een volledige nieuwe warme bakkerij en ook slagerij werd vernieuwd, maar de recepten van de bereide vleeswaren bleven net als het volledige team behouden. Als kers op de taart werd ook Annemie, de vroegere eigenares van Traiteur ‘t Fornuys uit Sint-Niklaas, aangetrokken. “Zij zorgt als vaste chef in onze keuken voor een prachtig aanbod vers bereide gerechten”, klinkt het. Daarnaast is er ook een ruim aanbod aan lokale producten, zoals die van Brouwerij Boelens, aan de overkant van de straat.

Openingsreceptie voor iedereen

“Op woensdagavond 24 april vieren we de opening met een feestelijke receptie met hapjes en drankjes, waarop iedereen uit de buurt vanaf 19 uur welkom is. Vanaf donderdag staan we klaar voor al onze klanten”, besluiten Jolien en Marc enthousiast.