Nieuws Oost-Vlaanderen Benjamin Rieder nieuwe voorzitter van Jong Voka Oost-Vlaanderen

Benjamin Rieder nieuwe voorzitter van Jong Voka Oost-Vlaanderen

Benjamin Rieder nieuwe voorzitter van Jong Voka Oost-Vlaanderen

benjKamer van Koophandel Oost-Vlaanderen zit duidelijk in de lift. Vorig jaar liet de Oost-Vlaamse Voka-entiteit met 345 nieuwe leden de grootste netto-groei in Vlaanderen optekenen. Tegelijk is sprake van een duidelijke verjonging én vervrouwelijking van de raad van bestuur. Benjamin Rieder, de oprichter en CEO van Bubble Post, die de jongste tijd met prijzen wordt overladen, wordt de nieuwe voorzitter van Jong Voka in Oost-Vlaanderen.

De 28-jarige Rieder richtte drie jaar geleden fietskoerierbedrijf Bubble Post op dat een duurzame first-and-last-mile delivery dienst in steden verzorgt. Het ecologische voertuigenpark bestaat uit driewielers met een grote laadbak en uit kleine elektrische
bestelwagens. Het bedrijf startte op in Gent en is indertussen ook actief in Brussel, Antwerpen, Kortrijk en Sint-Niklaas en sinds 1 juni ook in Mechelen, Leuven, Oostende en Brugge.  Benjamin Rieder werd eerder dit jaar verkozen tot “Beste Jonge Oost-Vlaamse Ondernemer van het Jaar”, een  organisatie van JCI. Vorige week haalde Benjamin ook nog de titel binnen van “Gentse ondernemer van 2015”.

“Het sterke elan van onze organisatie toont zich ook op het bestuursniveau. In de pas vernieuwde raad van bestuur werden meer jonge ondernemers én meer vrouwen aangetrokken, wat Voka Oost-Vlaanderen nog representatiever moet maken,” zegt voorzitter Chris De Hollander.

Gedelegeerd bestuurder Geert Moerman van Voka Oost-Vlaanderen is verheugd over het engagement dat Benjamin Rieder wil opnemen: “Ik ben bijzonder blij dat een rasondernemer zoals Benjamin de nieuwe voorzitter van Jong Voka Oost-Vlaanderen wordt. Het parcours dat Bubble Post de jongste drie jaar heeft afgelegd, is opmerkelijk. Een start-up met een maatschappelijk heel relevant doel is binnen de kortste keren een relevante werkgever geworden in  heel Vlaanderen. Ze doen dat met een ploeg van ondernemende twintigers en hebben nog een groot groeipotentieel. Dat is jong ondernemerschap in zijn puurste vorm. Benjamin zal een nieuwe boost geven aan onze Jong Voka-werking waar Benoit Dubrulle van het creatieve bureau Agx de voorbije jaren voor sterke fundamenten heeft gezorgd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.