Nieuws Oost-Vlaanderen Beroepsvereniging Fexpro zet in op samenwerking

Beroepsvereniging Fexpro zet in op samenwerking

Beroepsvereniging Fexpro zet in op samenwerking

000000sylvieFexpro, de federatie van vastgoedexperten en vastgoedpromotoren, verdedigt als overkoepelende vereniging vanuit Zwijnaarde de belangen van de sector en fungeert als het kennisplatform waarvan de leden gebruik kunnen maken om de consumenten optimaal bij te staan en om volop “het nieuwe wonen” voor te bereiden.

In een tijd waarin alles van uberisering en razendsnelle veranderingen, is het meer dan ooit belangrijk om samen te werken. Onze nationale leuze “eendracht maakt macht” mag dan door communautair geruzie wat van haar pluimen hebben gelaten, in het bedrijfsleven is ze meer dan ooit van kracht. Niet voor niets zegt de Amerikaanse reclamegoeroe Alex Bogusky “Collaboration is the new competition”. Met andere woorden: samenwerking wordt meer en meer de norm. Mensen moeten met hun kennis en ervaring het verschil maken. Daarom is ook Fexpro opgericht, de federatie van vastgoedexperten en vastgoedpromotoren. Die wil ervoor zorgen dat leden elkaar ontmoeten, van elkaar leren en met een open blik op de wereld ook hun bijdrage leveren tot een duurzame samenleving met onder meer nieuwe vormen van wonen.

Ook de vastgoedwereld staat allesbehalve stil. Bouwheren, verbouwers, kopers en verkopers zijn steeds beter geïnformeerd en hebben dan ook behoefte aan experts en promotoren die op alle mogelijke vlakken van wanten weten. Net zoals wet stilaan vertrouwd geraken met termen als “het nieuwe normaal” als het over de toenemende digitalisering gaat, en “het nieuwe werken” als we het hebben over het feit dat de scheiding tussen werk en privéleven wegvalt en dat we steeds meer in staat zijn om tijds- en plaatsonafhankelijk te werken, worden we ook almaar meer geconfronteerd met “het nieuwe wonen”. Passiefwoningen, evolutiewoningen, totale renovaties en cohousing zijn maar enkele nieuwe fenomenen die opduiken in de wereld van het wonen.

Om haar leden te helpen bij al die vernieuwingen en er dus voor te zorgen dat ze hun klanten optimaal kunnen bijstaan, onderneemt Fexpro heel wat initiatieven, met zowel netwerking in een formele als in een informele sfeer. “ De jarenlange ervaring van de oprichters en de raad van bestuur, hun permanente inzet voor de professionalisering van het beroep en hun gedrevenheid tot vervolmaking staan garant voor een belangenvereniging, waarvan het lidmaatschap een enorme return biedt”, zegt ledenconsulente Sylvie Vellemans (foto). “Wij bieden aan alle leden de mogelijkheid elkaar te ontmoeten op verschillende events en vormingsmomenten met gerenommeerde gastsprekers en deskundigen. Wij zorgen op zeer regelmatige basis voor specifieke beroepsgerichte opleidingen. En we bieden de mogelijkheid om lid te worden van verschillende praktijkgerichte en praktijkgestuurde werkgroepen, die onder andere actief zijn rond huurkoop, modeldocumeten en zorgvastgoed.”

Voorts biedt het  lidmaatschap van Fexpro de leden ook nog de mogelijkheid om goedkoper aan te kopen bij een aantal zakenpartners, om korting te krijgen op het standgeld voor de BIS-beurs en om via diverse kanalen te laten weten dat ze over het kwaliteitslabel van Fexpro beschikken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.