Nieuws Oost-Vlaanderen Beste Pralines van het jaar komen uit Oost-Vlaanderen

Beste Pralines van het jaar komen uit Oost-Vlaanderen

Beste Pralines van het jaar komen uit Oost-Vlaanderen

SINT-NIKLAAS/GENT – Op dinsdag 29 mei reikte het vakblad Chocolaterie voor de zevende maal de Belgium Choloate Awards uit. Ze gingen hiervoor opnieuw op zoek naar de Beste Praline van het jaar. Niels Segers, docent aan Hotelschool Gent en Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas gingen met de eerste en tweede prijs lopen.

De zoektocht naar de beste praline van 2018 werd gehouden in twee categorieën: professionele chocolatiers en leerling-chocolatiers. De kandidaten moesten 20 wedstrijdpralines binnenbrengen op de finaledag. Daarnaast werd ook 2 kilogram van de praline in de commerciële uitvoering gevraagd, zodat ook collega’s aanwezig op het evenement konden proeven.

Een deskundige jury beoordeelde alle ingezonden creaties a.d.h.v. een blinde proeftest op de vooropgestelde criteria: smaak, originaliteit, uitvoeringstechnieken en design. De jury werd ook dit jaar samengesteld uit gevestigde waarden in de Belgische chocolade- en patisseriewereld.

Twee Oost-Vlaamse winnaars

Niels Segers, docent aan de Hotelschool in Gent kaapte met zijn creatie ‘El Rojo’ de eerste plaats weg. De rode kleur van deze praline doet denken aan fruitsmaken als kersen,framboos, passie, … Na deze verfrissende smaak wordt het smaakpalet in evenwicht gebracht met een zoet karamelaroma. Op het einde proef je nog een geroosterde sesamsmaak. Segers kreeg ook nog eens de prijs voor ‘Most Original Design’.

De zilveren medaille ging naar Chocolade-Aterlie Vyverman uit Sint-Niklaas. Hun creatie genaamd ‘Ru-Bee’ is gemouleerd met ruby chocolade en bestaat uit drie lagen. Als eerste een fijn laagje met limoen die samen met de ruby chocolade de zuurtoetsen ondersteunt, daarna een kruidige ganache van honing en als laatste een krokante, licht gezouten praliné van pecannoten. Vorig jaar wonnen ze ook al de eerste prijs met hun ‘Monkeys’ chocoladebar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.