Nieuws Oost-Vlaanderen Bestuurswissel bij elektronicafabrikant C-MAC in Ronse

Bestuurswissel bij elektronicafabrikant C-MAC in Ronse

Ken Henderson en Riwan Tamic.

Bestuurswissel bij elektronicafabrikant C-MAC in Ronse

RONSE – De Fransman Riwan Tamic is gekroond tot nieuwe CEO van C-MAC in Ronse. Hij neemt daarmee de fakkel over van Ken Henderson, die aanblijft als Group Chairman. C-MAC Group heeft naast een hoofdzetel in Ronse ook vestigingen in Sherbrooke (Canada) en Warwick (VK).

Tamic brengt meer dan 25 jaar ervaring in de elektronica-industrie mee naar C-MAC, waarvan twintig bij de wereldwijde elektronica-leverancier Jabil. Daar was hij tot voor kort Business Unit Director. Daarnaast bekleedde Tamic meerdere managementfuncties in verschillende industriële sectoren, waaronder de automobielsector.

Een aanzienlijk deel van zijn carrière bracht Tamic door in het buitenland. Zo heeft hij internationale ervaring opgedaan in Zuidoost-Azië, de VS en verschillende Europese landen, waaronder Nederland en Duitsland.

Nieuwe rol voor oud-CEO

Riwan trad vorige maand al in dienst bij C-MAC als CEO in het hoofdkantoor in Ronse. Danny Detemmerman zal op zijn beurt de C-MAC activiteiten in Sherbrooke en Warwick overnemen als Group Chief Operating Officer.

“Ik zal zelf aanblijven als voorzitter om het uitvoerende team te ondersteunen”, zegt oud-CEO Ken Henderson in een persbericht. “De afgelopen twee jaar heeft onze groep zich in alle drie de fabrieken verzekerd van de sterkste orderontvangsten sinds lang. Wij investeren sterk in onze activiteiten en onze mensen zodat wij de toekomst van C-MAC op de lange termijn veilig kunnen stellen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.