Nieuws Oost-Vlaanderen Betafence haalt belangrijk contract binnen in Noorwegen

Betafence haalt belangrijk contract binnen in Noorwegen

Betafence haalt belangrijk contract binnen in Noorwegen

betafenceBetafence, de wereldmarktleider in totaaloplossingen voor ‘high security’ perimeterbeveiliging waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Merelbeke, heeft het upgradecontract voor de beveiliging van Mongstad, Statoil’s grootste raffinaderij in Noorwegen, binnengehaald. Na een intensieve aanbestedingsprocedure en een uitgebreide gezondheids-, veiligheids- en milieuaudit, werd het contract aan Betafence toegewezen.

Als hoofdaannemer is Betafence verantwoordelijk voor het beheer van het volledige project. Dit omvat het vervangen van de bestaande omheining door 2,2 km Betafence hekwerk en bijhorende toegangscontrole. De ruwe omgevingsfactoren in Noorwegen en het feit dat de site aan de kust gelegen is, zorgden voor een extra uitdaging. Daarom werd geopteerd voor een met Zincalu® beschermde draad, voorzien van  een extra zware polyestercoating. Deze oplossing biedt een superieure bescherming tegen corrosie en zorgt voor een opmerkelijke verlenging van de levensduur van de installatie.

Betafence staat verder ook in voor de volledige supply chain binnen het project en zal alle materialen aanleveren vanuit haar fabriek in Sheffield, UK. Gedurende een periode van 10 jaar zal Betafence ook de technische ondersteuning en het onderhoud van de installatie verzorgen.

“Betafence is succesvol geëvolueerd van een producent van hekwerk naar een volwaardige ontwikkelaar van ‘high security’ perimeteroplossingen voor de olie- en gasindustrie”, zegt Michele Volpi, CEO van Betafence. “We zijn trots op deze transformatie en op het feit dat we met onze project managementexpertise een echte meerwaarde kunnen leveren aan Statoil en haar raffinaderij in Mongstad”.

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.