Nieuws Oost-Vlaanderen Beursgenoteerde ABO doet het goed

Beursgenoteerde ABO doet het goed

Beursgenoteerde ABO doet het goed

GENT – De ABO-Group -een ingenieursbureau gericht op bouw, milieu en energie- heeft zijn halfjaarcijfers bekend gemaakt, en die laten opnieuw groei zien. De omzet gaat de hoogte in met bijna 3 procent en klimt naar 21,7 miljoen euro. Dit zorgt voor een uitbreiding van het personeelsbestand maar ook van het machinepark. De operationele winst gaat er echter op achteruit: van 1,2 miljoen euro (2017) naar 750.000 euro dit voorjaar. Dat heeft te maken met de uitbouw van de organisatie, zo laat het management weten. 

De ABO-Group is niet alleen actief in eigen land, maar ook in de buurlanden Frankrijk en Nederland. Op de drie markten wordt vooruitgang geboekt en is het orderboek goed gevuld. Voor het hele jaar 2018 bevestigt het bedrijf zijn ambities om voor een dubbelcijferige omzetgroei tekenen. Enerzijds organisch, anderzijds door te mikken op overnames. Organisch wordt ingezet op uitbreiding van het productaanbod (onder meer richting infrastructuur, stabiliteit, stedenbouw, …), het machinepark (sonische boortechniek) en het opzoeken van nieuwe groeimarkten (Scandinavië). Daarnaast wordt blijvend uitgekeken om via acquisitie de marktpositie van de groep in de thuislanden België, Nederland en Frankrijk verder te versterken. De groep screent op continue basis de markt, op zoek naar bedrijven die passen binnen het strategisch kader.

De ABO-Group is een Euronext Brussel beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in enerzijds consultancy en engineering, anderzijds in testing en monitoring, specifiek gericht op bouw, milieu en energie. De ABO-Group tracht haar klanten altijd een duurzame oplossing te bezorgen. Het bedrijf wordt geleid door Frank De Palmenaer, gedelegeerd bestuurder, en Johan Reybroeck, CFO.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.