Nieuws Oost-Vlaanderen Beverse startup laat Willemen 360°-video's inzetten op jobmarkt

Beverse startup laat Willemen 360°-video's inzetten op jobmarkt

Beverse startup laat Willemen 360°-video's inzetten op jobmarkt

DSC_1035Willemen Groep, waartoe ook wegenbouwbedrijf Aswebo uit Drongen behoort, zet als eerste bedrijf in België virtual reality in om nieuwe medewerkers aan te trekken. Het liet daarvoor een eigen 360°-video en VR-bril  ontwikkelen door de Beverse startup Yondr, die grote ambties heeft en ook een kantoor opende in New York.

Volgens Yondr staat VR op een zucht van een doorbraak naar het grote publiek en zal het niet zo heel lang meer duren vooraleer er VR-brillen bij de mensen thuis zullen liggen. Toch bestaat de markt voor hun 360°-video’s vandaag nog niet en moet het die zelf creëren. “We weten dat het een hype zal worden en we willen een grote speler zijn als het zover is”, aldus Mathias Van Dosselaer van Yondr. “Gelukkig zijn een aantal bedrijven daar ook al van overtuigd. Op onze klantenlijst staan naast Willemen ook al bedrijven als Etixx, VRT, Decathlon en Studio 100.”

Wllemen Group biedt geïnteresseerden via de nieuwe website www.stepintoyourfuture.be gratis een VR-cardboard aan, zodat ze thuis de technologie zelf kunnen uitproberen. Op jobbeurzen kunnen kandidaten dankzij de VR-bril een paar seconden later op een startbaan staan en vliegtuigen boven zich zien vliegen of   andere werven van Willemen bezoeken.

“Het principe van VR (virtual reality) is simpel”, zegt Mathias Van Dosselaer.  “Gebruikers krijgen een speciale bril met hoofdtelefoon op het hoofd en dankzij een video belanden ze in een andere virtuele wereld.”

“In de video die Yondr voor ons maakte lijkt het  alsof je plots bovenop de 107 meter hoge Astrotoren in Brussel staat, of onder het toekomstige viaduct van de A11 tussen Brugge en Westkapelle”, legt CEO Tom Willemen uit. Willemen Groep toont op dezelfde manier ook hoe het deze zomer een start- en landingsbaan op Brussels Airport helemaal vernieuwde. “De projectleider legt het je allemaal haarfijn uit. Kijk je naar links of naar rechts, dan beweegt het beeld gewoon mee. Het is alsof je er echt bij bent.”

 Willemen Groep is met meer dan 2.200 personeelsleden de grootste familiale bouwgroep in België.   Vorig jaar trok het bedrijf 142 nieuwe medewerkers aan, dit jaar al 133 en er staan opnieuw 35 vacatures open.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.