Nieuws Oost-Vlaanderen Beverse Van Bastelaere ruilt Traxio om voor BAT Belux

Beverse Van Bastelaere ruilt Traxio om voor BAT Belux

Beverse Van Bastelaere ruilt Traxio om voor BAT Belux

Pieter Van Bastelaere (40), de voormalige CEO van de mobiliteitsfederatie Traxio, wordt de nieuwe Senior Manager Engagement and Communication bij de tabaksgigant British American Tobacco in België en Luxemburg (BAT Belux). Van Bastelaere zal de communicatie leiden over de belangrijke omschakeling van het bedrijf van traditionele tabaksproducten naar minder schadelijke alternatieven zoals vapen.

Pieter Van Bastelaere heeft al ruim tien jaren ervaring in het behartigen van de belangen van verschillende sectoren. De voorbije drie jaar werkte hij voor de mobiliteitsfederatie Traxio, als CEO en daarvoor Head of Public Affairs. In die periode zetelde hij ook in de raad van bestuur van sectorfederaties zoals de ondernemersorganisaties Unizo en VBO. Bovendien zetelde hij in het mobiliteitscommissie van de mobiliteitsraad van Vlaanderen (MORA) en het directiecomité van VOKA. Voor zijn tijd bij Traxio werkte hij voor de sectorfederatie voor handel en diensten Comeos. Van Bastelaere komt uit het Oost-Vlaamse Beveren en is economist van opleiding. Hij startte zijn carrière als financial consultant bij de consultancy bedrijven KPMG en Accenture.

Woordvoerder

Bij BAT verdedigt Van Bastelaere de belangen van het bedrijf bij de Belgische en Luxemburgse overheden. Daarenboven is hij verantwoordelijk voor de communicatie naar het bredere publiek en zal hij fungeren als woordvoerder.

De aanstelling van Van Bastelaere komt op een erg belangrijk moment voor BAT. Zo kondigde BAT in maart 2020 haar nieuwe ‘Building a Better Tomorrow’ bedrijfsstrategie aan. Dat plan kondigt de volgende fase aan van BAT’s transitie van traditionele tabaksproducten naar innovatieve en minder schadelijke alternatieven zoals vapeproducten. Aangezien er in deze producten geen tabak verbrand wordt, zijn ze volgens vele experts tot 95 procent minder schadelijk dan traditionele tabaksproducten. BAT zal ook sterk inzetten op duurzaamheid. Zo wil het tegen 2030 volledig CO2 neutraal zijn.

“Wij zijn erg tevreden met de aanstelling van Pieter. Met zijn ruime ervaring in public affairs is hij precies de man die we zochten om ons te helpen met de communicatie in deze belangrijke transitieperiode naar ‘a Better Tomorrow’”, aldus Javier Alvarez Ballespin, Country Manager BAT Belux.

Uitdaging

Pieter Van Bastelaere, Senior Manager Engagement and Communication, BAT Belux: “Ik kijk er echt naar uit om deze uitdaging aan te gaan. Er heerst nog te veel onwetendheid en scepsis over vapen en andere nicotineproducten. Het is dan ook mijn taak om alle betrokken partijen zo goed mogelijk te informeren over hoe overschakelen naar vapen de gezondheid van rokers aanzienlijk kan verbeteren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gent
Gent

Fiets! verhuist na 30 jaar

GENT - Gisteren opende Fiets! zijn nieuwe winkel op de Antwerpsesteenweg, vlakbij de Dampoort, in Gent. Een noodgedwongen verhuizing want… Lees meer

Meest gelezen in deze regio