Nieuws Oost-Vlaanderen Bevo Security plant 30.000 bloembollen voor meer biodiversiteit

Bevo Security plant 30.000 bloembollen voor meer biodiversiteit

Bevo Security plant 30.000 bloembollen voor meer biodiversiteit

AALTER – Sinds de oprichting van Bevo Security in 2004 door Olivier Bevernagie heeft de firma zich altijd achter groene initiatieven geschaard: zo investeerden ze onder andere in zonnepanelen, deden aan afval sortering, werd het regenwater gerecupereerd en vergroenden ze hun wagenpark. Nu gaat het beveiligingsbedrijf nog een stap verder met de aanleg van een indrukwekkend bloemenperk om meer biodiversiteit te creëren op de site in Aalter.

“In de vestiging in Aalter hadden we een strook gras liggen naast het bedrijf waar we eigenlijk niets mee deden buiten het gras afrijden op regelmatige basis”, vertelt Olivier Bevernagie, zaakvoerder van Bevo Security. “Na een projectbespreking in de lente bij een klant van ons, Geert Vanacker van Bloembollen Vanacker uit Hulste, was het mij opgevallen dat deze enorm veel bloemen in zijn gras staan had. Daar het meer en meer in het nieuws kwam om uw gras minder te maaien en eventueel bloembollen in het gras te planten voor een betere biodiversiteit te creëren, was ik overtuigd om dit ook te doen.”

30.000 bloembollen

Afgelopen vrijdag was het zo ver. Die dag kwam Bloembollen Vanacker 30.000 bloembollen in een speciaal ‘Bij en vlinder’-vriendelijk mengsel planten bij Bevo Security. Daarvoor gebruikten ze hun speciale ondergrasplanter. Op die manier worden de bloembollen in de grond gebracht zonder zichtbare schade.

“De eerste bloemen mogen we al verwachten tegen eind februari. Dat zullen krokussen zijn. Verder bevat het mengsel ook anemonen, muscaris, scillas, narcissen, tulpen, camassias en alliums. Deze laatste zullen eind mei of begin juni in bloei staan.”

Meer biodiversiteit

“We kijken er al naar uit om in de lente de bijen en hommels te horen zoemen en de vlinders te zien fladderen”, zegt Olivier Bevernagie “Met dit fleurig project helpen we de biodiversiteit een handje, kunnen we ons groene imago tonen aan de buitenwereld en krijgen we een kleurrijk perceel naast ons bedrijfsgebouw. Als er een imker uit de buurt zijn bijenkast wenst te komen zetten op ons terrein, mag hij dat altijd doen na afspraak.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.