Nieuws Oost-Vlaanderen Birdhouse lanceert vernieuwd programma: “Lineair programma werkt niet voor wie wil schalen”

Birdhouse lanceert vernieuwd programma: “Lineair programma werkt niet voor wie wil schalen”

Birdhouse lanceert vernieuwd programma: “Lineair programma werkt niet voor wie wil schalen”

GENT – Het acceleratorprogramma van Birdhouse maakte afgelopen jaar een grote vernieuwing door. Niet alleen werd het netwerk fors uitgebreid met onder andere de Scale-up Eagles, het programma is nu volledig op maat. CEO en founder Jan-Willem Callebaut maakt zich sterk dat zo’n traject nodig is voor start-ups die klaar zijn om te schalen. Birdhouse begeleidde al meer dan 100 start-ups richting groei.

De accelerator heeft gekozen om geen lineair programma meer aan te bieden. Dat betekent dat elke start-up zijn eigen traject inricht – uiteraard onder begeleiding van het Birdhouse-team. Elke start-up kiest zelf op welke groeipunten het wil focussen en met welke experts het daarvoor samenwerkt.

Callebaut merkte dat hier nood aan is: “Een algemeen programma kan werken voor start-ups die nog maar net begonnen zijn. Maar naarmate een start-up groter wordt, beginnen zich verschillende groeipijnen af te tekenen. Het is moeilijk om in een algemeen programma op al die pijnpunten diep in te gaan. Sommigen zoeken funding, andere breken zich dan weer het hoofd over de juiste mensen vinden. Daarom is ons programma nu volledig op maat.”

Heel wat experts in de aanbieding

Daarvoor heeft de accelerator heel wat bekwame bedrijven en freelancers rond zich verzameld. Of het nu gaat over marketing, funding of personal coaching, voor elk groeitopic heeft Birdhouse meerdere experts in de aanbieding. “Een belangrijk criterium is dat ze de wereld en werking van start-ups begrijpen. Want een start-up valt niet te vergelijken met de gemiddelde kmo. Zo zitten onze experts en deelnemende start-ups meteen op dezelfde golflengte”, schetst Callebaut. Het programma op maat wordt samengesteld door de start-up coach van Birdhouse, waarvoor zij kijkt naar de doelstellingen van elke start-up. Die worden, samen met een expert ter zake, bepaald in het begin van het programma.

Uitgebreid netwerk

Ook breidde de accelerator haar netwerk nog verder uit. Daardoor kan de accelerator voor elke start-up de perfecte begeleiding zoeken. “De Scale-up Eagles, een groep van mensen die zelf aan een succesvolle scale-up meewerkten, bestaat ondertussen uit meer dan 40 experts. Ook hebben we 40 mentoren aan boord, die de start-ups nauw en intensief opvolgen. En laten we onze alumni ook niet vergeten, want in 2021 zullen meer dan 100 start-ups het Birdhouse-traject gevolgd hebben”, vertelt Callebaut. Hij claimt hiermee het beste netwerk van mentoren, experts en ondernemers in België te hebben.

Beperkt aantal start-ups

Birdhouse laat slecht een klein aantal start-ups toe aan de accelerator. Zo kan de accelerator zich optimaal focussen qua tijd en middelen op de start-ups waar het in gelooft. Deelnemen aan het programma, legt een start-up trouwens geen windeieren. Zo haalden de start-ups die het traject van Birdhouse al afronden, tezamen meer dan 26 miljoen euro op. Gemiddeld groeit de omzet van de start-ups met 325 procent per jaar.

Wil jij ook in sneltempo duurzaam groeien? Jouw netwerk uitbouwen? Funding ophalen? Je kan je inschrijven tot 20 december. Meer informatie kan je vinden via de website.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.