Nieuws Oost-Vlaanderen Birdhousers studeren af

Birdhousers studeren af

Birdhousers studeren af

GENT – Voor de 4e keer loopt het programma van The Birdhouse op zijn einde. Vanavond gaven de geselecteerde start-ups, die de voorbije 6 maanden in het nest vertoefden, een laatste keer het beste van zichzelf op het Graduation event. 14 beloftevolle projecten waarin The Birdhouse geloofde, studeren nu af. Diverse gasten, onder wie investeerders, waren aanwezig om hun final pitch bij te wonen waarna de laatste cruciale contacten gelegd konden worden. 

6 Gentse en 8 Antwerpse start-ups werden in januari geselecteerd om deel te nemen aan het Birdhouse-traject. Vanavond studeerden ze af op het Graduation event dat dit jaar voor het eerst doorging in Gent. De gloednieuwe Gentse alumni zijn onder andere de ecologische verantwoorde microgroenten van PachaGreens, het roomijs met 0% toegevoegde suiker van IceCrime en de cocktails op vat van DORST.

HD Energy plaatst dan weer gratis zonnepanelen op jouw dak, waarvoor jij in ruil goedkope groene energie krijgt. CRMoptics ontwikkelde een software waarmee optiekzaken hun klanten automatisch kunnen opvolgen. Hoplr, ten slotte, is een gratis, reclamevrij, sociaal en besloten buurtnetwerk dat inwoners met elkaar verbindt.

Mooie cijfers

CEO Jan-Willem Callebaut: “We zijn zeer trots op onze lichting start-ups die vandaag afstuderen. We zien een sterke evolutie in kwaliteit en toegevoegde meerwaarde die wij hebben kunnen bieden met ons programma. The Birdhouse start-ups haalden reeds meer dan 7,5 miljoen euro kapitaal op en creëerden in totaal meer dan 240 jobs.”

Als kers op de taart kwam er voor de nieuwe inschrijvingsronde een recordaantal van 850 inschrijvingen binnen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.