Nieuws Oost-Vlaanderen Birka Design gaat over in andere handen

Birka Design gaat over in andere handen

Birka Design gaat over in andere handen

001birkaInterieur- en designmeubelzaak Birka Design uit Merelbeke krijgt na 40 jaar nieuwe eigenaars. Lut De Koker draagt de fakkel over aan Toon Mareen en Ina Van Poucke, omdat geen van haar vijf kinderen zich geroepen voelde om in de zaak te stappen. Momenteel vindt een uitverkoop plaats, maar in maart gaan de nieuwe zaakvoerders van start met een compleet vernieuwde toonzaal.

Birka Design is al veertig jaar een begrip in de regio en daarbuiten. Lut De Koker richtte de zaak op na haar studies als interieurarchitecte in 1974, in een 300 vierkante meter grote toonzaal aan de Hundelgemsesteenweg. Vandaag is de omvang van die toonzaal vervijfvoudigd. Alle grote merken met naam en faam in de designwereld zoals Interlübke, Lema, Alessi, Desede en Fatboy zijn al jarenlang trouwe leveranciers van Birka Design.

“Persoonlijk advies bij de inrichting van interieurs is altijd onze sterkte geweest” liet Lut De Koker optekenen in een interview met Het Laatste Nieuws. Dat gaf ze ook aan tal van bekende Vlamingen, politici en industriëlen. De nieuwe zaakvoerders zijn rasechte ondernemers. Toon Mareen had een zaak in liften die hij vorig jaar overliet en Ina Van Poucke leidde bijna vijftien jaar een zaak in geboortelijsten. Ze houden alle medewerkers van Birka Design aan boord en kijken nu al uit naar de opening van de vernieuwde showroom in maart, waarin ze heel wat nieuwe collecties zullen tonen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.