Bjorn Spitaels – Bar Blyss Bjorn Spitaels ruilt zijn job als zelfstandig schilder voor die van horeca-uitbater. Foto: pdv

Bjorn maakt carrièreswitch en opent aperobar aan voet van Koppenberg

Zelfstandig schilder Bjorn Spitaels (33) uit Avelgem ruilde zijn verfpotten voor de job van horeca-uitbater. Op zaterdag 6 april opende hij aan de voet van de Koppenberg in Melden zijn aperobar Bar Blyss. “Allemaal nieuw voor mij, het wordt een spannende uitdaging”, glundert hij.

Met aperobar Bar Blyss in de Berchemweg 216a, aan de voet van de befaamde Koppenberg, is de Oudenaardse deelgemeente Melden een nieuwe horecazaak rijker.

Uitbater Bjorn Spitaels uit Avelgem, partner van Lydie Marois en papa van Sara en Sem, gooide de deuren open op zaterdag 6 april vanaf 16 uur. Hij maakt een serieuze carrièreswitch. “Ik was aan de slag als zelfstandig schilder”, legt hij uit.

“Ik heb wel enkele jaren hotelschool gevolgd en als twintiger stak ik al wel eens een handje toe in cafés en bars, onder meer tijdens de Gentse Feesten. Maar hoe dan ook is zelf een horecazaak runnen helemaal nieuw voor mij. Dat wordt een hele uitdaging en uiteraard ook spannend. Ik zie wel hoe het loopt. Aan plannen alvast geen gebrek.”

Uitstekende ligging

“Het idee om het roer om te gooien, broedde al enige tijd”, gaat Bjorn Spitaels verder. “Aanvankelijk keken we uit naar een winkeltje in Avelgem. Dat veranderde toen mijn schoonmoeder erover dacht om haar pand in de Berchemweg in Melden te verkopen. Zo groeide, gelet op de locatie, het idee om er een horecazaak te starten. Dit pand is amper drie jaar geleden gerenoveerd, is uitstekend gelegen aan de voet van de Koppenberg en bevindt zich tussen de Meldense restaurants ’t Veer en Kopain. In januari zijn we met de inrichting gestart.”

Kinderen en wielertoeristen

“De naam Blyss verwijst naar onze voornamen Bjorn, Lydie, Sara en Sem. Bar Blyss is een aperobar, maar wordt ingevuld met een ruimer concept. Naast bieren en cocktails zal ik ook hapjes en kaas- en charcuterieplankjes serveren. Het wordt absoluut geen danscafé, integendeel”, benadrukt Bjorn.

“Ik creëer een gemoedelijk en volks kader en mik op een heel breed publiek, met mogelijkheid tot poolen, kicker en darts. Bijzondere aandacht gaat naar gezinnen met kinderen met binnen een speelruimte en op termijn komt er aan het terras een speelpleintje.”

Kwaremont Koerse Kaffee

“Natuurlijk laat ik wielertoeristen niet in de kou staan. Er komt een stelplaats voor fietsen, met daarbij het nodige voor herstellingen, en ik voorzie sportvoeding zoals energierepen. Dankzij de samenwerking met brouwerij De Brabandere uit Harelbeke staat Bar Blyss geregistreerd als ‘Kwaremont Koerse Kaffee’. De aperobar wordt ook de nieuwe thuis van de wielertoeristenclub De Koppenberg uit Melden”, rondt Bjorn Spitaels af.

Meer informatie over Bar Blyss vind je op de Facebook-pagina en Instagram.