Nieuws Oost-Vlaanderen BMB Bouwmaterialen investeert in super-kraan van 53 TonMeter

BMB Bouwmaterialen investeert in super-kraan van 53 TonMeter

BMB Bouwmaterialen investeert in super-kraan van 53 TonMeter

HAMME – BMB Bouwmaterialen wil de komende 3 jaar groeien, onder meer door te investeren in de uitbreiding van hun voertuigenpark. De eerste mijlpaal werd enkele dagen geleden behaald: de super-kraan van 53 TonMeter staat sedert midden februari op de site van Hamme. Dit is een belangrijke troef voor de klanten. Aangekochte gewelven worden zo probleemloos geleverd en op exact de juiste plaats gepositioneerd in de constructie, zelfs op aanzienlijke hoogte of grote afstand.

BMB Bouwmaterialen is ontstaan door het samenbrengen van 5 familiebedrijven actief in de distributie van bouwmaterialen. Ondertussen stelt BMB, als één van de weinige geïntegreerde distributeurs van bouwmaterialen, 200 mensen tewerk verspreid over 9 vestigingen. In Oost-Vlaanderen vind je BMB terug in Belsele en steken en ook het hoofdkantoor is gevestigd in het Oost-Vlaamse Hamme. Professionele klanten (80% van het klantenbestand) kunnen er rekenen op een geïntegreerde aanpak voor de ruwe bouwmaterialen die ze op de werf nodig hebben. Deze gecentraliseerde en uniforme aanpak in de vestigingen trekt zich ook door bij de facturatie en administratieve opvolging.

53 TonMeter

Bij de nieuwste investering in een super-kraan van 53 TonMeter kwam heel wat kijken. Ivan Mercier van BMB Hamme: “Onze chauffeurs hebben een specifieke opleiding achter de rug inclusief een cursus eco-drive. Alle voorzieningen zijn getroffen om de weg op te gaan: de OBU (on board unit) om de kilometers te registreren op betalende tolwegen in België, een ‘track & trace’ zodat de klant perfect kan geïnformeerd worden van de beschikbaarheden en een communicatiesysteem voor info-uitwisseling met het kantoor.”

“Deze 53 TonMeter is een stuk groter (en zwaarder) dan de kranen van 23 TonMeter, die momenteel de standaard is bij BMB Bouwmaterialen”, vervolgt hij. “BMB blijft investeren waardoor een vrachtwagen met kraan de nieuwe de standaard zal worden.”

 

Klaar voor 2021

In 2020 heeft BMB zijn diensten gedigitaliseerd, processen uitgetekend en medewerkers getraind. Investeringen vertalen zich o.m. in 8 extra vrachtwagens en 15 heftrucks voor levering in 2021. “2021 wordt een jaar van focus op de kernactiviteiten, optimaliseren van de werking en bestendigen van de klantenproximiteit”, besluit Mercier.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.