Nieuws Oost-Vlaanderen Boekhandel Limerick doet Gent samenleven

Boekhandel Limerick doet Gent samenleven

Boekhandel Limerick doet Gent samenleven

GENT – Boekhandel Limerick bouwt mee aan een betere, warme stad met oog voor het welzijn, de gezondheid en gelijke kansen voor haar inwoners. Om dit in de verf te zetten, kreeg de Gentse onderneming de Samenlevingsprijs 2017 overhandigd. Ook vzw Uilenspel, Rudi Van Landegem en Moursy Al Haj mochten zo’n award in ontvangst nemen.

Met de Samenlevingsprijs huldigt de Stad Gent elke twee jaar mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor het samenleven in de stad. In de categorie Bedrijven ging de overwinning naar Boekhandel Limerick.

De Gentse boekhandel organiseert regelmatig boekvoorstellingen, auteurslezingen en literaire activiteiten met auteurs van verschillende oorsprong. Verder steunt het bedrijf het kerstfeest voor personen in armoede van het OCMW Gent door 100 boeken aan kinderen te schenken.

Vier winnaars

In de categorie Social profit won vzw Uilenspel dat buurtgerichte schoolse ondersteuning aan kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen biedt. Rudi Van Landeghem zegevierde in de categorie Individuen. Hij helpt Gentenaren bij het zoeken naar werk, administratie en integratie, en doet vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties. Moursy Al Hay begeleidt onder meer nieuwkomers in hun zoektocht naar opleiding en werk, en kreeg de prijs in de categorie van Nieuwe Gentenaar.

“De sterkte van het sociaal weefsel staat of valt met het engagement van de Gentenaars zelf. De vier winnaars staan symbool voor de vele duizenden Gentenaars en Gentse organisaties en verenigingen die er dagelijks voor zorgen dat het in deze stad goed samenleven is”, meent Resul Tapmaz, schepen van Welzijn en Gelijke Kansen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.