Nieuws Oost-Vlaanderen Boekhoudkantoor Cobofisk genomineerd in twee categorieën voor digitale aanpak

Boekhoudkantoor Cobofisk genomineerd in twee categorieën voor digitale aanpak

Boekhoudkantoor Cobofisk genomineerd in twee categorieën voor digitale aanpak

AALTER/GENT – De digitale trein raast op dit moment door de boekhoudwereld. Een grote groep boekhouders zijn volop aan het overschakelen naar digitale boekhoudingen voor hun klanten. Dit zorgt voor een zeer ingrijpende verandering binnen elk boekhoudkantoor. Alle werkmethoden moeten aangepast en bijgestuurd worden, en medewerkers van boekhoudkantoren moeten andere skills aanleren. Cobofisk, met kantoor in Aalter en Gent, neemt hierin een voortrekkersrol.

Een digitale boekhouding voeren betekent dat de klanten van het boekhoudkantoor dagelijks alles omtrent hun boekhouding kunnen volgen. Zo sturen de leveranciers niet langer hun factuur naar de klant, maar rechtstreeks digitaal naar een uniek e-mailadres, en de klant krijgt een verwittiging dat de factuur aangekomen is. Tijdsbesparing voor zowel klant als leverancier, en er kunnen geen facturen meer verloren gaan. Kortom geen gesleur meer met aankoopfacturen.

Ook verkoopfacturen worden via email rechtstreeks in de boekhouding ingebracht, zonder dat die nog manueel bezorgd moeten worden. Alle bankverrichtingen worden ten slotte via het digitaal platform Codabox rechtstreeks ingebracht in het boekhoudpakket, en de klant kan alles volgen op zijn smartphone. Elke dag heeft de klant zicht op zijn openstaande facturen, bankstanden, omzet, kosten, enzovoort.

 

Mee met zijn tijd

In deze snel veranderende boekhoudwereld heeft fiscaal adviesbureau Cobofisk zich de afgelopen jaren een weg gezocht. Zaakvoerder BIBF boekhouder Luc Coopman zegt hierover: “Zeker in de start zijn een aantal verkeerde beslissingen genomen, maar we hebben veel geleerd. Mede dankzij de onverdroten inzet van onze medewerkers hebben we afgelopen jaar een zeer mooi parcours afgelegd.”

Recent werd het bedrijf ook als enige boekhoudkantoor van België genomineerd voor de ‘Operational Excellence Award 2018’ uitgereikt door boekhoudsoftwarebedrijf Yuki. Deze nominatie gaat uit naar het kantoor dat uitzonderlijke resultaten haalde op zowel klantentevredenheid, snelheid van verwerken als mate van herkenning. Daarnaast is Cobofisk ook genomineerd voor ‘Fast Grower’ van het jaar. “Cobofisk is uitermate tevreden met deze nominatie. Dit is het werk van het ganse team en geeft ons de kracht om nog beter te doen in de toekomst”, aldus Coopman.

Op donderdag 27 september 2018 worden de Yuki Awards uitgereikt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.