Boerkoos zoekt mede-vennoot

BRAKEL/ZOTTEGEM - Johan Van Lier uit Zegelsem (Brakel) en Els Eeckhout uit Sint-Goriks-Audenhove (Zottegem) hebben een droom: een winkel starten met lokale, kwaliteitsvolle voedingsmiddelen uit de Vlaamse Ardennen, vers van de boer en dit op een makkelijk te bereiken locatie in de regio. Om dit te verwezenlijken zijn Johan en Els nog op zoek naar een enthousiaste vennoot die zich mee achter het project 'Boerkoos' wil scharen.

De voorbije jaren zetten Johan en Els al verschillende project op poten rond lokale producten en streekproducten. "Wij zijn al langer trots op de Vlaamse Ardennen, de streek met het lekkerste en meest uitgebreide gamma aan lokale (hoeve)producten en 'streekproducten'. Maar nu willen we er écht voor gaan. Wij geloven dat door maatschappelijk verantwoord te ondernemen meer en meer streekgenoten er ook voor zullen kiezen om hun koelkast wekelijks aan te vullen met lokale en eerlijke (hoeve)producten. Producten ook met minder voedselkilometers. Zo kan de boer correct verloond worden en zo verduurzaamt onze samenleving met een minimale inspanning."

Het duo vindt dat de meest duurzame, lokale, gezonde en eerlijke producten met het grootste aankoopgemak moeten worden aangeboden  volgens het principe van een superette. Op die manier hopen ze dat de consumenten deze producten meer zal kunnen waarderen. Daarom zijn Johan en Els gestart met de voorbereidingen voor de BV Boerkoos, onder meer met een haalbaarheidstraject bij Unizo van het voorlopige ondernemingsplan.

Winkel met streekproducten

Boerkoos wordt een winkel die zich zal zich richten tot iedereen die wil kiezen voor lokale, kwaliteitsvolle voedingsmiddelen uit de Vlaamse Ardennen. Boerkoos stelt voor hen een ruim assortiment samen van duurzame en natuurlijke producten, vers van de boer en voor het eerst op één makkelijk te bereiken locatie in de regio. En dit tegen een correcte prijs voor producent én consument.

"Voor de vestiging van de winkel richten we ons op regio Zottegem/Oudenaarde. Op een plek met veel visibiliteit en in een zone met andere supermarkten binnen handbereik. Na verloop van tijd willen we de zaak ook versterken met een webshop. Daarnaast zal Boerkoos ook inzetten op de beleving van en vertrouwen in de lokale producten", klinkt het.

Partner gezocht

Om dit alles te kunnen neerzetten zoeken ze nog een meewerkende vennoot. Heb jij net als Els en Johan een passie voor lokale (hoeve)producten/streekproducten en eerlijke handel? Wil jij hun medevennoot worden en dit project concreet helpen opstarten en mee verder uitbaten? Neem dan contact op met hen via vanlierjohan@gmail.com of 0499 71 86 26.