Nieuws Oost-Vlaanderen Bouwbedrijf uit Wetteren en schoenwinkel uit Berlare failliet

Bouwbedrijf uit Wetteren en schoenwinkel uit Berlare failliet

Bouwbedrijf uit Wetteren en schoenwinkel uit Berlare failliet

0000000000kripEconomieminister Kris Peeters, stuurde vorige week een optimistische boodschap de wereld in. Het Planbureau had immers op 11 februari zijn economische voorspellingen voor 2016 gepubliceerd en voorspelde daarin een groei van 1,2 %. Dit ligt in de lijn met andere recente voorspellingen zoals deze van de Europese Commissie en de Nationale Bank.

Vicepremier en Minister van Economie Kris Peeters vond de bevestiging van deze groeivooruitzichten een opsteker: “De cijfers tonen aan dat we op de goede weg zijn. De uitdaging blijft de omzetting van groei in jobs. Voeg daar een groter consumentenvertrouwen aan toe en het vooruitzicht op duurzame groei is reëel”, liet hij weten. Zou het kunnen dat dit een veel te optimistische boodschap is?

Gezien de rugwind die de economie krijgt door het gratis geld, de lage energieprijzen en de lage eurokoers, blijft de groei immers veel te bescheiden. Diverse economisten wezen er naar aanleiding van de turbulentie op de financiële markten van vorige week trouwens op dat de economische activiteit in de eurozone nog altijd maar net iets boven het niveau ligt van 2008. De vooruitzichten over een groei van 1,5% à 2% in 2016 worden dan ook nu al te optimistisch genoemd.

Als we mogen afgaan op de cijfers van de jongste vertrouwensenquêtes lijkt de dynamiek trouwens aan het stilvallen. En dat is zeker geen goed nieuws voor de kleine en middelgrote ondernemingen die het bepaald moeilijk blijven hebben. Ook vorige week legden in Oost-Vlaanderen een twintigtal bedrijven de boeken neer, waaronder een schoenhandel uit Berlare en een bouwbedrijf uit Wetteren.

De volledige lijst vindt u op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.