Nieuws Oost-Vlaanderen Brightest mikt op 20 extra medewerkers met nieuw Gents kantoor

Brightest mikt op 20 extra medewerkers met nieuw Gents kantoor

Brightest mikt op 20 extra medewerkers met nieuw Gents kantoor

GENT – Software-testspecialist Brightest opent een kantoor in Gent. Na Antwerpen en Genk is dit het derde regionale kantoor voor Brightest. Doel is om op een jaar tijd 20 nieuwe medewerkers aan te trekken en de positie in Oost-en West-Vlaanderen te verstevigen.

“Als een van de grootste Belgische steden biedt Gent veel zakelijke opportuniteiten”, zegt Stef Geeurickx, die samen met Thomas Peeters het kantoor leidt. “De stad Gent formuleert de ambitie om de technologiehoofdstad van Europa te worden. Daar willen we graag deel van uitmaken.”

Technologie Park is ideale locatie

De Het nieuwe kantoor is gevestigd in de AA Tower in het Technologie Park. “We maken er deel uit van een gemeenschap van ICT-bedrijven”, zegt Thomas Peeters. “Het is de ideale plek voor ons nieuwe kantoor. In het Technologie Park zijn er veel bedrijven voor wie ons aanbod relevant is.” Het park biedt momenteel onderdak aan tien universitaire laboratoria, zeven openbare onderzoekscentra, twaalf internationale corporate R&D-centra en meer dan zestig hightechgroeibedrijven.

Nog een reden om voor Gent te kiezen is de aanwezigheid van jong talent aan de universiteit en in de hogescholen. Stef Geeurickx: “Samen met de opleidingen bekijken we hoe we beginnende IT’ers kunnen helpen om hun talenten te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door voordrachten te geven en stageplaatsen aan te bieden.”

Lokale IT-noden

De focus ligt niet enkel op Gent. Met het kantoor versterkt Brightest zijn positie in de brede regio, zowel in Oost- als West-Vlaanderen. Brightest wil inspelen op de lokale IT-noden. “Gent zet sterk in op biotech, health en digitale technologie. Kortrijk trekt de kaart van industrie 4.0 met AI, robotica en IoT”, zegt Thomas Peeters. “Wij houden de vinger aan de pols en leiden mensen op in de juiste technologieën. Wij willen bedrijven in deze sectoren optimaal bijstaan op het vlak van softwaretesting.”

Twintig nieuwe medewerkers aantrekken

Het openen van een nieuw kantoor past in een strategie om lokale tewerkstelling te stimuleren. Stef Geeurickx: “Mensen werken graag in de eigen streek. Dat verbetert de levenskwaliteit. Een goed evenwicht tussen werk en privé is bij Brightest een speerpunt.”

Doel is om in het komende jaar twintig nieuwe medewerkers aan te trekken. Het rekruteren is al gestart. “We streven een gezonde mix na van starters en ervaren mensen. Een goeie technische bagage is een pluspunt, maar ambitie en motivatie zijn de essentie. We zoeken mensen die de lat hoog leggen. Dat is onze cultuur. Een IT-diploma is geen must. Wij helpen je graag om je technische knobbel te ontplooien tijdens een intern opleidingstraject.”

Complementair team

Stef Geeurickx heeft al meer dan twintig jaar ervaring in de testingwereld. Sinds drie jaar werkt hij als domain lead bij Brightest. Gentenaar Thomas Peeters werkt al meer dan vijf jaar bij Brightest als salesmanager. Thomas Peeters: “Wij zijn een complementair team. Stef kent het inhoudelijke door en door terwijl ik kan bogen op een uitgebreide commerciële ervaring. Samen hebben we de competenties in huis om van dit nieuwe kantoor een succes te maken.”

Ondanks corona

Brightest heeft ondanks het huidige economische klimaat goed gepresteerd. Het bedrijf mikt op een omzetgroei van veertig procent in vergelijking met 2020 en groeide met meer dan twintig medewerkers. Stef Geeurickx: “Pas wanneer de maatregelen versoepelen, zullen we ook fysiek in het nieuwe kantoor aan de slag gaan. Nu is thuiswerk nog verplicht, maar we willen niet wachten met rekruteren en kennismaken met nieuwe klanten in de regio.”

“Onze Limburgse collega’s hebben een jaar geleden ook in volle coronaperiode een kantoor geopend”, zegt Thomas Peeters. “Ondanks de crisis hebben ze fantastische resultaten neergezet, met liefst zestien nieuwe medewerkers. Dat geeft ons een mooi voorbeeld om in Oost- en West-Vlaanderen dezelfde prestatie neer te zetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.