Ondernemersaward 2019

Broeikas reikt Ondernemersaward uit aan Carte Blanche

AALST/EREMBODEGEM - Broeikas heeft zijn jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt aan Carte Blanche. Julie Backaert en Tom Van den Driessche konden de Aalsterse studenten het meest inspireren en krijgen een jaar lang het label ‘Ondernemer van het jaar’. Niemand minder dan Steven Van Herreweghe en Sara Van Boxstael modereerden het jaarlijkse feest van ondernemen in Aalst binnen de thematiek 'Magie van ondernemen'.

Broeikas, een samenwerking tussen HoGent, Odisee en Stad Aalst, organiseerde voor de achtste keer op rij de Ondernemersaward. Broeikas is ervan overtuigd dat de Stad Aalst een broedplaats is voor creativiteit, ondernemingszin en ondernemerschap. Sinds de start werkten al ruim vijfduizend studenten Bedrijfsmanagement van de HoGent en Odisee en meer dan 200 ondernemers mee aan het Broeikasproject.

16 finalisten

Maar liefst zestien geëngageerde ondernemers dongen dit jaar mee naar de award en deelden met plezier hun kennis en ervaring met de jonge generatie. Naast Julie en Tom van Carte Blanche behoorden Alex Polfliet van Zero Emission Solutions en Frédéric De Kriek van Buro Project tot de top drie van innovatieve en geëngageerde Aalsterse ondernemers.

Carte Blanche

Het aanwezige publiek koos uit de top 3 Carte Blanche als winnaar van dé ondernemersaward 2019. Het bedrijf van Julie Backaert en Tom Van den Driessche bestaat vandaag drie jaar en is gespecialiseerd in de aankleding van jouw huwelijk, tuinfeest, babyborrel of andere feesten. Als sfeerarchitecten willen ze een rode draad creëren die voelbaar is doorheen het volledige concept. Van de uitnodiging tot materiaalkeuze tot het gastencadeau. Flexibiliteit, oog voor details en een gezonde dosis humor zijn cruciaal voor Carte Blanche.

 

Prille Klimmer

Naast de Ondernemersaward reikte Broeikas de award van Prille Klimmer uit aan Michiel Sonck, het geslepen brein achter Sonck Knives. Deze jonge twintiger uit Aalst oefent een ambacht uit waarbij hij uniek gepersonaliseerde en duurzame messen maakt. Hij slijpt alles wat bot dreigt te worden. Michiel is de ideale prille klimmer en rolmodel in jong ondernemerschap bij wie passie zijn grootste motivator is.

Arnaud van de Straeten, diensthoofd stedelijke bibliotheek Aalst Utopia, kreeg ten slotte de award van Lokale Gangmaker.